Grön chilisås
Falafel-frenzyn i Matrepubliken fortsätter och den här såsen, även den gjord efter ett recept från Falafelbarens gästspel i Mer Smak, är magisk! Tar dessutom bara några minuter att mixa ihop. Yay!

Den här passar ju dessutom till nästan allt! Falafel, texmex, sallad - you name it. Ännu en sås att alltid ha på lut i kylskåpet!
Grön chilisås
4 portioner
40 g grön chili, urkärnade
0,5 dl pressad citronsaft
1 kruka koriander
0,5 tsk mald spiskummin
1 krm kardemummakärnor, mortlade
1 krm svartpeppar
3 msk vatten
3 msk olivolja
vitlök, riven
salt
Mixa chilin med citronsaft. Tillsätt koriander (med stjälkarna), spiskummin, kardemumma och peppar. Mixa slät och tillsätt vatten och olja. Smaka av med vitlök och salt. Låt gotta ett tag i kylskåp innan servering.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kokerskan Ruts barnbarn
Låter himla gott, gröna grejer brukar vara gia grejer, så den här ska vi testa!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Anna
åh, detta måste jag prova! Tack för receptet! :)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback