Broccoligratäng med ost och småtomater

Jag gillar gratänger av alla dess slag, men broccoligratäng är helt klart den bästa. Vanligtvis gör jag en helt vanlig variant med ägg och grädde i stanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten. 
 
 
Vi åt resterna till lunch dagen efter och gratängen var precis lika god då så den här ska jag göra snarast och ha med mig i matlådan.
 
Broccoligratäng med ost och småtomater
2 portioner + matlåda
 
125 g körsbärstomater
3 ägg
250 g kesella
2 dl lätt crème fraiche
4 dl riven, lagrad ost
0,5 msk hackad timjan
1 tsk salt, nymald svartpeppar
250 g lättkokta broccolibuketter
 
Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna. Vispa ihop ägg, kvarg, crème fraiche, ost, timjan, salt och peppar. Häll smeten i en ugnssäker form och fördela tomaterna och broccolin i formen. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter tills grantängen har fått fin färg.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Linda

Mums, jag som älskar broccoli! :D

2016-05-17 @ 16:00:04
URL: http://utgardets.se
Postat av: Mårtenssons Kök

Jamenellervisst, vad blir inte godare med crème fraiche? Och broccoli med tomater hade vi också i paj, dom gillade varandra väldigt mycket:)

2016-05-17 @ 16:01:51
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0