Pajdeg med quinoa
Jag älskar paj men är inte speciellt förtjust i pajdeg så de senaste månaderna har jag experminenterat mig fram till två slutsatser. 1. Det blir väldigt gott att blanda i skrädmjöl i pajdegen, då blir den sådär nötig i smaken och det är ju så himla gott. 2. Att ha i kokt quinoa i degen, det är inget mindre än ett genidrag. Genidrag!

I vår pajdeg hade vi vit quinoa men jag skulle tro att det funkar med vilken quinoa-variant som helst, faktiskt.
Pajdeg med quinoa
1 sats
4 dl koka, kall quinoa
3 dl siktat dinkelmjöl, kanske lite mer
25 g smör, rumsvarmt
1 ägg
en gnutta salt
Sätt ugnen på 225°. Koka quinoan och låt svalna. Blanda sedan med mjöl, smör, ägg och salt till en deg. Tryck ut i en smord pajform och förgrädda pajskalet i ungefär 10-15 minuter tills det har fått färg.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Evelina
Sparat!
Postat av: Mårtenssons Kök
Då har du en like här i vårt kök, Anki är inge. fantast av pajdeg alls och pillar helst bort den och äter fyllningen bara. Men vi har gjort en glutenfri variant med mandelmjöl och sesamfrön i och den går mycket bättre hem, blir liksom inte så där degig som "vanlig" pajdeg blir. Ska minsann testa att ha quiona i nästa gång!
För att quinoa funkar att ha i är vi helt övertygade om, vi har gjort pajdeg på överblivet ris och det blev kanoners.
Trackback