Baklängesmatsedeln v11

Våren är här! Hurra! Bortsett från vissa återfall har det varit riktigt soligt och skönt i veckan och jag börjar äntligen få lite hopp om livet igen. I matväg har vi ätit min favoritpaj med rucola och soltorkad tomat, och så har vi ju avslutat veckan med en riktig söndagsmiddag. Såhär gick det för oss näst sista veckan i mars:
 
I måndags åt vi burritos! Den varianten vi brukar göra som vi fyller med (svart) ris, svarta bönor, picklad rödkål, guacamole och riven ost. 
 
I tisdags var jag på bio och såg Star Wars för andra gången och innan bion åt vi middag på Danilo. Jag beställde in en getostsallad med rödbetor och rostade solrosfrön på toppen.
 
 
I onsdags gjorde vi en paj med rucola och soltorkade tomater och till den hade vi auberginerullar, tomat & - mozzarellasallad och en grön sås (mixa turkisk yoghurt med babyspenat, basilika och riven vitlök, smaka av med salt och ganska mycket nymald peppar).
 
I torsdags åt vi pajrester och den där rucolapajen är faktiskt nästan ännu godare dagen efter. Vi gjorde en stor laddning av den gröna såsen dagen innan och hade dessutom några auberginerullar kvar sedan dagen innan så det blev en riktig fest-restmåltid.
 
I fredags hade vi begravning för Calles pappa och efter ceremonin i kyrkan var det bubbel, tilltugg och middag. Vilken fin kväll det blev! Buffén som dukade upp var helt fantastisk och där fanns allt från bresaola, parmaskinka och salami till kronärtskockssallad, kalla såser, pasta, italienska ostar (gorgonzola, mmmm) och nybakat bröd. TIll efterrätt drack vi avec och åt tryfflar. 
 
 
I lördags var vi på middag hos Calles mamma och hon bjöd på godsaker som toast med gratinerad jalapeño (hon vet vad jag gillar, haha), potatis- och purjolöksröra med tofu och vitlökssmör och till efterrätt åt vi glass med varma bär. Det är ingen överdrift om jag säger att vi rullade hem från Johanneberg.
 
Idag är det söndag och till middag ska vi äta kåldolmar som vi fyllt med finhackad lök, morötter, svamp, kvarngryn, vitkål och jalapeños. Till kåldolmarna ska vi ha smörstekta störbönor och potatis.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Sa interessant med qinoa I pajdegen. Det maste jag testa. Jag gjorde matpajer I helgen. Jag brukar ha lite kesella I min pajdeg som gor att den blir smidigare och lite mer latt hanterlig. Sedan brukar jag ocksa ha kryddor I degen som gor att pajen far lite mer smak.
Harlig inspiration I detta veckoinslag.
Kram och ha en fin mandag.

2016-03-21 @ 15:04:32
Postat av: Mårtenssons Kök

JA, hurra för våren!!!
Och vilken fin stund att ha efter kyrkan, det måste vi säga, så fint när det görs något som verkligen är gjort efter personen och personligheten som ska hedras och minnas <3
Stor kram till er båda!

2016-03-21 @ 20:54:47
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0