Bön- och spenatburgare med halloumi
De här vegetariska burgarna med vita bönor, spenat och halloumi bjöd våra vänner på när vi var på middag där senast. Jag har gjort dem några gånger sedan dess och har inte ändrat en enda liten sak från originalreceptet. Chockerande, jag vet.

Vi åt burgarna med klasiska tacotillbehör men de är minst lika goda att lägga på grillen. Receptet kommer från Buffé.
Bön- och spenatburgare med halloumi
2 portioner + matlåda
800 g vita bönor
2 dl fryst, tinad bladspenat
1 tsk anchochilipulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
0,5 dl potatismjöl
75 g halloumi
1 dl solrosfrön, rostade
1 dl finhackad koriander
Krama ur all vätska ur spenaten och mosa bönorna grovt med en gaffel i en bunke. Rör ner spenat, anchochilipulver, spiskummin, salt och potatismjöl. Riv halloumin och blanda ner i smeten tillsammans med solrosfrön och koriander. Forma till lagom stora biffar med oljade händer och stek biffarna i smör, 3-4 minuter på varje sida.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: KRBB
Låter väldigt gott! Är solrosfröna hela eller har ni hackat dem lite grovt?
Gla' midsommar!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Elisabet :)
Låter riktigt gott. Tack för ett bra tips! Ska absolut provas.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Desiree
Ah vilket spannande och gott recept. Otippat med halloumin I men later supergott! Spenat I later ocksa supergott.
Trackback