Sojabiff med citronsås, rosmarin och oliver
När semestern är över och vi går tillbaka till normalläge med jobb är det fint att ha snabba vardagsrätter på lager. Den här såsen med citron, rosmarin och oliver bjöd Bibbi på för några dagar sedan, och den gick på ett kick att slänga ihop. Hej, bra vardagsmat!

Receptet kommer från Arla, och vill du laga originalversionen med kyckling hittar du det här på deras hemsida.
Sojabiff med citronsås, rosmarin och oliver
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 grönsaksbuljongstärning
1 tsk torkad rosmarin
0,5 citron, skalet och saften
1 dl svarta oliver
0,5 kruka slätbladig persilja
salt, nymald svartpeppar
vegetariska biffar av valfri sort
Stek biffarna i en separat stekpanna. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en traktörpanna. Lägg i vitlök och låt såsen koka ihop i några minuter. Rör ner citronskal, oliver och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar och lägg i biffarna. Servera med ris, potatis eller en stor sallad (och extra oliver!).
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Linda
Mums, den såsen måste jag definitivt prova! :)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Mårtenssons kök
Såsen låter ju ljuvlig för citron och persiljeälskare som oss, ska genast kika vidare på kycklingreceptet som passar till (f´låt:)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback