Ugnsbakade tomater
Förra helgen blev vi bjudna på födelsedagsbrunch hemma hos våra vänner och Sara hade dukat upp ett brunchbord modell deluxe. O-M-G, säger jag bara. Hemmagjord granola, majsbröd, valnötsbröd, äggröra, pannkakor, smuttis och en för mig helt ny bekantskap - ugnsbakade tomater. Varför har jag inte ätit det här innan? Förstår inte alls.

Världshistoriens enklaste recept dessutom! (Är för övrigt medveten om att de flesta tomater ser för sorgliga ut vid den här årstiden så om du inte hittar några fina exemplar - se till att bokmärka det här receptet och spara till sommaren!) Receptet hittade Sara här.
Ugnsbakade tomater
4 portioner
8 tomater
0,5 dl olivolja
3 msk ströbröd
4 msk blandade örter
salt, nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 200°. Dela tomaterna på hälften och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja under och ovanpå tomathalvorna, sätt in i ugnen och grädda i ungefär 5 minuter. Tag ut tomaterna, ringla över lite mer olivolja och strö över salt, peppar, kryddor och ströbröd. Grädda i ytterligare 10 minuter tills de har fått en fin, gyllenbrun färg.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: CAMILLAESI
Mums, det är så enkelt och verkar gott. Själv brukar jag äta något liknande med färska tomater, olivolja, svartpeppar, vitlök och oregano. Det är riktigt gott för tomatälskare ;-)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Amanda
Mums, det där lät helt sjukt gott! Måste prova!! :)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Hanna
Jättegott! De jag brukar göra heter provencaletomater och har lite vitlök i blandningen, annars typ samma. :) Kram
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Mårtenssons Kök
Åh, detta påminner oss om hotellfrukostar utomlands! Så gott. Vi brukar också göra som Hanna och ha i vitlök när vi gör det till t.ex grillat.
Postat av: Tove
Jag brukar ha på färsk timjan, salt, peppar och hyvlad parmesanost på mina, jättegott!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback