Svamptoast
När jag inte vet vad jag ska laga för middag brukar det sluta med att jag gör någon form av varm macka, gärna med getost eller som varianten på bilden här under - med svamp. På sommaren är det klart kantareller som gäller men eftersom jag inte sitter inne med någon sådan skatt i frysen blir det champinjoner under vinterhalvåret.

Välj ett bra bröd, det gör hela smörgåsen! Och justdetja, gillar du dijonsenap är det en höjdare att blanda ner i svampröran.
Svamptoast
2 portioner
2 tjocka skivor bröd av lite finare karaktär
200 g blandad svamp
1 msk finhackad schalottenlök
salt, nymald svartpeppar
(en skväll grädde)
smör att steka i
persilja till garnering
Stek svampen i smör tills den har vätskat av sig och fått lite färg. Lägg i löken och häll på en skvätt grädde. Låt koka ihop i någon minut på svag värme och smaka av med salt och peppar. Stek brödet i smör på båda sidor, fördela svampen över och garnera med persilja.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kim
Varma mackor är en livräddare! När man inte orkar så mycket men ändå vill ha varm mat.
Postat av: Patricia
Mums, vad sugen jag blev på det där nu!! :)
Postat av: Mårtenssons Kök
Men åhhh, det påminner om alla svampmackor vi lyckades få till i höstas när skogen runt hörnet fullkomligt svämmade över av svamp ( som vi vågade oss på att plocka och äta!). Det där tipset med att blanda ner dijon måste vi försöka komma ihåg till nästa svampsäsong, annars kan kanske du påminna oss?
Kram på dej!
Trackback