Flied lice

Förra året åt vi asieninspirerad mat var och varannan dag, nu för tiden - not so much. Mojon är borta. The thrill is gone. Vi har förätit oss, helt enkelt. Nåväl, om det är något jag aldrig tröttnar på så är det stekt ris. Bästa kylskåpsrensarrätten, vågar jag påstå för det mesta går ner.
 
 
Man kan ju ha i nästan precis vad som helst, men salladslöken på toppen är ett måste. Cashewnötterna också, de ger ett fint crunch!
 
Stekt ris med grönsaker
2 portioner + matlåda
 
3 dl basmatiris
1 broccoli, tunt skivad
2 morötter, tunt skivade
en näve sockerärter
1 knippe salladslök, skivad
1 paket tofu, dela i kuber
3 cm färsk ingefära, riven
1 röd chili, tunt skivad
4 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
2 ekologiska ägg
1 näve cashewnötter

Koka riset. Riv ingefäran och blanda i en skål tillsammans med sojan och sweet chilisåsen. I en (väldigt) het panna - woka broccoli, morot, sockerärter, tofu, chili och ris i omgångar tills riset är gyllene och grönsakerna har ett bra tuggmotstånd. Tillsätt soja-sweet chilisåsen och rör om. Fortsätt hålla pannan riktigt het och knäck sedan ner äggen. Rör om ordentligt! Strö över salladslök och nötter precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Vilken bra idé på en rätt jag nog inte hade kommit på om jag inte hade läst om den här hos dig. Perfekt sätt att kunna ta till vara på lite rester eller variera med olika grönsaker. Tack för bra inspiration som alltid. Din blogg gör vardagsmatlagningen så mycket roligare.
Kramar!

Svar: Vad gullig du är, tack! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2016-01-29 @ 10:41:54
Postat av: Ida Linander

Tack för inspirationen, måste testas någon gång 👌🏼

Svar: Kul!
Charlotta Ljungblad

2016-01-29 @ 22:52:54
URL: http://ihuvudetpaida.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons Kök

Men det är väl lite så det är, man öser på med det man gillar och sen är lystmätet tillfredsställt. Lite så blev det med indiska smaker för vår del, det blev mycket ett tag och nu inte så mycket...
Kanske vi får ta över asiatiska smaker från er :)

Kramar!

Svar: Är rädd för att det är det indiska som går samma öde till mötes i det här köket här näst för just nu äter vi väldigt mycket indiskt haha.
Charlotta Ljungblad

2016-01-31 @ 20:32:31
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0