Cheesecake med smulor och olivolja

Den här cheesecaken signerad Ottolenghi (ni märker kanske ett tema den här veckan...) har jag haft i bakhuvudet ända sedan någon bjöd på den på en MBT. I sedvanlig ordning har jag ändrat lite i receptet för det ska vara grädde i smeten men det tyckte inte jag behövdes. 
 
 
Jag gjorde allt förutom apelsinoljan dagen före och behövde inte tänka på efterrätt alls förrän det var dags att montera ihop de små rackarna.
 
Cheesecake med smulor och olivolja
6 portioner
 
400 g cream cheese
200 g mascarpone
125 g florsocker
1 citron, finrivet skal
2 msk olivolja
 
60 g grahamsmjöl
30 g muscovadosocker
havssalt
50 g osaltat smör
50 g hasselnötter, grovhackade
20 g svarta sesamfrön
 
Vispa cream cheese, mascarpone och florsocker tills du har en fluffig smet. Lägg i en skål och ställ i kylen i ett dygn. Häll olivoljan i en panna och lägg i apelsinskalen. Värm tills det oljan börjar puttra och ställ sedan åt sidan. Värm ugnen till 170°. Blanda mjöl, socker och en nypa salt i en skål och blanda med smöret tills du har en kaksmule-liknande deg. Blanda i hasselnötterna och sesamfröna och sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-15 minuter, tag sedan ut och låt svalna och smula sedann åter igen degen. Lägg en klick smet på en tallrik, häll på brödsmulorna och toppa det hela med apelsinoljan.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: EVELINA

Verkar vara en lite annorlunda cheesecake, måste pröva för älskar cheesecake! Spännande att använda olivolja också i en efterrätt :)

Svar: Ja, det är ett lite annorlunda recept med SÅ gott!
Charlotta Ljungblad

2016-01-09 @ 15:56:24
URL: http://evelinawilson.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0