Tunnbrödswrap med grönsaker
Jag älskar de dagar middagen blir sådär god att man tänker att man inte vill äta något annat än just det här de kommande veckorna. Just så var det idag. Vi gjorde ett gäng orientaliska tunnbröd som vi fyllde med morots- och jordnötsbiffar, tomat- och löksallad, harissayoghurt och lite grönsaker. Herregud, vad gott det blev! Två tummar upp från oss båda.

Receptet på tunnbröden hittade jag hos Zeinas Kitchen (återkommer med recept på det!) men vill man inte göra egna går det ju lika bra med libabröd eller kanske pitabröd.
Tunnbrödswraps med grönsaker
2 portioner
1 sats jordnöts- och morotsbiffar
4 stora tomater
1 rödlök
olivolja, vitvinsvinäger, havssalt, nymald svartpeppar
1 dl matyoghurt
harissa efter smak
tunt skivad gurka, några salladsblad
tunnbröd, libabrod eller pitabröd
Gör biffarna och ställ åt sidan. Dela tomaterna i mindre bitar, skiva löken tunt och lägg allt i en skål. Skvätt över lite vitvinsvinäger, ringla över olivolja och toppa med havssalt och svartpeppar. Blanda yoghurt och harissa och smaka av allt eftersom. Bred ut lite harissadressing på ett tunnbröd, toppa med grönsaker och biffar. Ät på direkten.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Katarina
Ja, jag känner igen den känslan :) Wraps är ju så gott!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Cecilia
Det bara vattnas i munnen, ser så gott ut
Postat av: Paulina
Mums, det låter helt fantastiskt!! :)
Postat av: Sara
Måste testas!! Lät ju helt otroligt gott!
Postat av: Desiree
Det har bade later och ser underbart gott ut. Laste just inlagget om Calles pappa. Jag beklagar verkligen sorgen. Sa sorgligt, man vill inte att en enda ska behova drabbas av nagot sadant. En varm kram till dig.
Trackback