Smördegspajer med gorgonzola

Jaja, jag vet. De här små godbitarna må inte vara de snyggaste, men möjligtvis de godaste! Calles mamma brukar ha dem som drinktilltugg, och jag serverade dem på lillejulafton tillsammans med en grönkålssallad och lite annan plockmat. Funkade perfekt på en liten mini-buffé!
 
 
Nästa gång ska jag toppa med en skiva päron och kanske lite krossade valnötter, det bryter av fint mot gorgonzolan!
 
Små smördegspajer med gorgonzola
Sätt ugnen på 225 grader. Tina ett paket smördeg (jag använde ICAs egna MED SMÖR) och plocka fram en muffinsplåt. Smörj formarna i muffinsplåten med olja eller smör. Dela smördegsplattan i tre delar och tryck ner en del per muffinsform, kanske två om du inte får det att räcka. Jag tummade till degen lite så att den gick upp lite på kanterna. Klutta i en boll med ädelost - inte speciellt stor, kanske lite mindre än en matsked eller så. Blanda två ägg och två deciliter vispgrädde, smaka av med salt och nymald svartpeppar. Fyll formarna med äggstanning, toppa med riven ost och grädda i ungefär 10-15 minuter. Låt svalna lite innan du försiktigt lirkar upp pajerna med hjälp av en kniv.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: ajlimullersandvik.blogg.se

ääälskar smördegspajer, jag gör det ofta!! ^^

Svar: Visst är det gott?!
Charlotta Ljungblad

2016-12-27 @ 10:58:56
URL: http://ajlimullersandvik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0