Gorgonzolafyllda jalapeños

Jag sitter på tåget hem från Stockholm och har just ätit en übergod wrap + smoothie från mitt favoritställe Blueberry. Why god why finns inte det i Göteborg? Möjligtvis det enda som är lite bättre i Stockholm. Höhö.
 
 
Vi har som ni kanske har märkt snöat in på jalapeños den senaste tiden, och för några veckor sedan när vi träffade Helga, chilientusiast nummer ett tillika min svägerskas svärmor, tipsade hon om att jalapeños och ädelost är väldigt gott tillsammans. Vi värmde på ett gäng i ugnen men jag kan tänka mig att det på sommaren är väldigt gott att äta dem utan att de väms på i ugnen så de är sådär krispiga.
 
Ädelostfyllda jalapeños, varma eller kalla
Dela jalapeñosen på hälften, ta bort kärnorna under rinnande vatten och lägg chilin på ett fat. Lägg i en klick gorgonzola och servera direkt. Vill du ha dem varma gräddar du dem i ugnen i ungefär 10-15 minuter på 175° tills jalapeñon blivit mjuk och osten smält.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Pernilla

men är det inte jättestarkt? eller det är det kanske inte? gjorde ju en chilicheese-paj häromveckan och den var inte alls stark, för jag var feg och vågade bara ha i en jalapeño. det kanske inte är så starkt som jag har fått för mig?

Svar: När man tar bort kärnorna och det "vita" som kärnorna sitter fast i blir det inte alls lika starkt, faktiskt! Alltså det är klart att det inte bara är helt meh, men det är inte heller så att det typ brinner i munnen.
Charlotta Ljungblad

2016-04-13 @ 22:02:39
URL: http://chibichibimoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0