Couscoussallad

Vi äter sällan couscous. Alltså, ytterst sällan. En gång om året eller så får jag för mig att det kanske hade varit gott, men så står paketet där i skafferilådan och blir gammalt. Skandal. Har ni några bra couscousrecept på lager? Och, kanske viktigast av allt - hur blir den sådär fluffig och god? Tycker ofta att min blir kompakt och stabbig. 
 
 
Den enda gången jag lyckas när jag gör couscous är när jag gör sallad. Den här tabbouleh-liknande salladen åt vi i somras och den är väldigt frisk och syrlig. Supergott! Receptet hittade jag hos Jamie Oliver.
 
Couscoussallad
4 portioner
 
250 g couscous
1 tsk kummin
1 tsk rökt paprikapulver
salt, nymald svartpeppar
1 rödlök
1 gurka
2 tomater
1 röd chili
1 kruka mynta
1 kruka färsk koriander
1 kruka persilja
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 citron, skalet och saften
 
Lägg couscous, kummin, paprika och salt i en skål. Blanda ordentligt och häll sedan över kokande vatten så att det täcker couscousen. Lägg på ett lock och ställ åt sidan. Finhacka löken, gurkan, tomaterna, chilin, myntan, koriandern och persiljan. Rör runt i couscousen med en gaffel och blanda i tomatpurén. Blanda i grönsakerna och de färska kryddorna och rör runt ordentligt. Häll på olivolja, citronskal och citronjuice och smaka av salladen med havssalt och nymald svartpeppar. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emma

Hemligheten är olja/smör och att låta det dra länge samt att röra om både under och efter att det är klart. Rör med en gaffel så delar det sig bättre. Couscous är bra barnmat men man får vara beredd på dammsugning (efter att det torkat:-)

Svar: Men hurra! TACK för tipsen!
Charlotta Ljungblad

2015-09-08 @ 11:16:13
Postat av: Anonym

Finns även pärl-couscous, som är större couscous och lättare att äta, samt goda! Kram Pauline

Svar: Det smakade jag igår, SÅ gott! TACK för tipset! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2015-09-09 @ 20:37:38
Postat av: Fröken Dill

Min kompis franske man lagar gudomlig couscous. Han ångkokar den i en sån där bambukorgsånkokare, med ett tygstycke i botten. Jag har aldrig testat själv, men kanske är det ett tips?

2015-09-10 @ 09:50:59
URL: http://www.frkdill.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0