Canneloni med kronärtskocka

Vi hade en period för några år sedan när vi gjorde canneloni i tid och otid, sen tröttnade vi (surprise, surprise!) och cannelonin hamnade i skamvrån - fram tills Minna och Manne bjöd på den här varianten med kronärtskocka (!!!!). Alltså, om det är något jag älskar i denna värld så är det kronärtskocka. Kan sätta i min en hel burk om jag får chansen.
 
 
Egentligen ska man han färska kronärtskockor i det här receptet men det orkade jag inte fixa med så jag köpte en burk kronärtskockshjärtan och det funkade alldeles utmärkt. 
 
Canneloni med kronärtskocka och spenat
4 portioner
 
3 msk olivolja
1 burk kronärtskockshjärtan
1 gul lök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 tsk finhackad rosmarin
1 dl torr vit vermouth (eller torrt vitt vin)
250 g spenat, sköljd och torkad
4,5 dl vispgrädde
75 g parmesanost, riven
en gnutta riven muskot
250 g lasagneplattor
smör till formen
salt, nymald svartpeppar
 
Häll olivoljan i en kastrull och fräs kronärtskockorna och löken på medelvärme i fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt vitlök och rosmarin och låt fräsa lite till, häll sedan i vätskan och låt reducera i några minuter. Tillsätt spenat och rör runt tills den har mjuknat. Tillsätt 3 dl av grädden och koka upp, tillsätt sedan hälften av parmesanosten och muskoten. Koka pastaplattorna i en kastrull med vatten och lite olivolja i ungefär 10 sekunder (om den är färsk, använder du torkad får den koka i ungefär 5 minuter) . Torka av plattorna lite lätt med en kökshandduk så att de är någorlunda torra när du ska rulla cannelonisarna. Värm ungnen till 180° och smörj en ugnsfast form. Lätt ut plattorna på arbetsbänken och lägg på en klick fyllning på varje. Rulla ihop varje platta till en tjock rulle och lägg i formen med skarven neråt. Häll över resten av grädden, strö över parmesanosten, dra några varv med pepparkvarnen och grädda i mitten av ugnen i ungefär en halvtimme tills cannelonisarna har fått fin färg. Låt stå i några minuter innan servering så sätter den sig lite. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Ser jättegott ut Charlotta. Trevlig kväll till dig ohc Calle!

Svar: Tack detsamma!
Charlotta Ljungblad

2015-09-25 @ 20:18:04
Postat av: Anonym

Äntligen någon mer än jag som kan äta kronärtskockor på burk som om det vore godis haha! Så. jäkla. gott!

Svar: Men JA! Är ju typ det godaste som finns! :=)
Charlotta Ljungblad

2015-09-26 @ 16:52:31
URL: http://smaklokarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0