Baklängesmatsedeln v37

Den här veckan har vi fått till massor med fina middagar! Pasta - som alltid - men även paj, och dessutom traditionsenlig pizzakväll i fredags. Såhär gick det för oss andra veckan i september:
 
I måndags gjorde jag en paj! Det händer sällan numera, trots att jag tycker det är så himla gott. Den här gången blev det en variant med getost, päron, soltorkade tomater och valnötter och till den hade vi en enkel sallad med dijonvinaigrette. Perfekt restmat!
 
 
I tisdags svängde jag ihop en valnötspesto (ungefär 1 dl valnötter, 0,5-1 dl olivolja, 1 kruka basilika, 1 vitlöksklyfta och 0,5 dl parmesan, mixa ordentligt, salta och peppra och tillsätt mer olivolja om den är för tjock) som jag blandade med färsk pasta, klyftade körsbärstomater, tunt skivad salladslök, grovt hackade pistagenötter och några kluttar med gorgonzola/mascarpone på toppen. 
 
I onsdags grävde jag fram några pitabröd ur frysen och de fyllde vi med morots- och jordnötsbiffar, grönsaker och en enkel tahinidressing (blanda lite yoghurt med tahini, citronjuice och ev lite vatten). Gör dubbel sats av biffarna och frys in de som blir över! 
 
I torsdags var vi på invigningsmiddag hos Magnus och Sara som har flyttat och nu bor ett stenkast från oss. Hurra! Vi beställde mat från thaikrogen runt hörnet och festade till det med vegetariska vårrullar, gryta med röd curry och thaibasilika och pad thai med tofu (vill man göra egen pad thai har jag ett grymt recept här). Till efterrätt hade jag bakat en brownie med hasselnötter.
 
I fredags kom våra vänner över på middag- och spelkväll och vi bjöd på whisky sour, pizza, Marabou black och Bloody Marys i precis den ordningen. Pga vissa missöden (jo, och precis som vanligt ska pizzadegen läggas på pizzaspaden innan man lägger på fyllningen...) blev det även inbakad pizza. För vissa.
 
I lördags var vi på bröllop och blev bjudna på en jättebuffé med allt från tomat- och getostsallad, pärlcouscous med grönsaker, vegetariska biffar, majsaiolikrämig potatissallad med dijonsenap och en uppsjö med andra godsaker. Tårta var det också, såklart.
 
 
Idag är det söndag och jag har för första gången rullat egna vårrullar. De fyllde jag med finstrimlad mango, avokado, kålrabbi, purjolök, morot och ärtskott. Till vårrullarna hade vi krispig tofu, dipsås (med aprikoser, vitlök, ingefära och pressad citron) och varsin kopp misosoppa.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sofie

Mina korv och köttfärsmiddagar är sååå tråkiga jämfört med allt smarrigt du svänger ihop.,

Svar: Nähädu, jag tror du lagar precis lika god mat till dina killar, hördu! Ses vi på tisdag förrsten? Kram!
Charlotta Ljungblad

2015-09-13 @ 20:24:18
Postat av: Mårtenssons Kök

Så där ja, då är ordningen återställd här hos oss, vi satt just och läste din baklängesmeny när strömmen försvann över hela stan och resten av Österlen! Schwoop sa det bara så vart det kolsvart. Men nu, nu säger vi bara - de där jordnötsbiffarna alltså, galet goda är dom! Och pastamiddagen, yummi!

Ha en fin vecka,
kramar

Svar: Nähä? Hu, vad läskigt! Skönt att den kom tillbaka! Hoppas att ni får en fin vecka, kram!
Charlotta Ljungblad

2015-09-13 @ 21:28:02
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Kim

Färska vårrullar! Visst är det typisk höstmat? Jaharå!
Ses imorgon!

2015-09-14 @ 09:33:49
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Desiree

Varrullarna ser supersmarriga ut. Jag brukar gora misstaget att fylla dem lite for mycket sa det blir svart att fa dem att halla ihop men jag far lara mig att kora med lite mindre fyllning.
Kram!

Svar: De var SÅ goda!
Charlotta Ljungblad

2015-09-14 @ 15:31:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0