Den här veckan har vi fått till massor med fina middagar! Pasta - som alltid - men även paj, och dessutom traditionsenlig pizzakväll i fredags. Såhär gick det för oss andra veckan i september:
I måndags gjorde jag en paj! Det händer sällan numera, trots att jag tycker det är så himla gott. Den här gången blev det en variant med getost, päron, soltorkade tomater och valnötter och till den hade vi en enkel sallad med dijonvinaigrette. Perfekt restmat!
I tisdags svängde jag ihop en valnötspesto (ungefär 1 dl valnötter, 0,5-1 dl olivolja, 1 kruka basilika, 1 vitlöksklyfta och 0,5 dl parmesan, mixa ordentligt, salta och peppra och tillsätt mer olivolja om den är för tjock) som jag blandade med färsk pasta, klyftade körsbärstomater, tunt skivad salladslök, grovt hackade pistagenötter och några kluttar med gorgonzola/mascarpone på toppen.
I onsdags grävde jag fram några
pitabröd ur frysen och de fyllde vi med
morots- och jordnötsbiffar,
grönsaker och en enkel
tahinidressing (blanda lite yoghurt med tahini, citronjuice och ev lite vatten). Gör dubbel sats av biffarna och frys in de som blir över!
I torsdags var vi på invigningsmiddag hos Magnus och Sara som har flyttat och nu bor ett stenkast från oss. Hurra! Vi beställde mat från thaikrogen runt hörnet och festade till det med vegetariska
vårrullar, gryta med
röd curry och
thaibasilika och
pad thai med
tofu (vill man göra egen pad thai har jag ett
grymt recept här). Till efterrätt hade jag bakat en
brownie med hasselnötter.
I fredags kom våra vänner över på middag- och spelkväll och vi bjöd på
whisky sour,
pizza, Marabou black och
Bloody Marys i precis den ordningen. Pga vissa missöden (jo, och precis som vanligt ska pizzadegen läggas på pizzaspaden innan man lägger på fyllningen...) blev det även inbakad pizza. För vissa.
I lördags var vi på bröllop och blev bjudna på en jättebuffé med allt från tomat- och getostsallad, pärlcouscous med grönsaker, vegetariska biffar, majsaioli, krämig potatissallad med dijonsenap och en uppsjö med andra godsaker. Tårta var det också, såklart.
Idag är det söndag och jag har för första gången rullat egna
vårrullar. De fyllde jag med finstrimlad
mango,
avokado,
kålrabbi, purjolök, morot och
ärtskott. Till vårrullarna hade vi
krispig tofu, dipsås (med aprikoser, vitlök, ingefära och pressad citron) och varsin kopp
misosoppa.