Vegetariska pannbiffar
Potatis, brunsås och biffar har fått en revival i vårt kök den senaste tiden. Jag har hittat så många bra recept på vegetariska biffar så mitt nästa projekt är att göra ett helt gäng och frysa in så jag kan plocka fram när det är tid för matlådor igen. Det senaste receptet vi provade kommer från Jävligt Gott och de biffarna blev alldeles perfekta, måste jag säga. Hurra!

Till biffarna hade vi kokt potatis, brunsås, pressgurka och bäst av allt - obscena mängder stekt lök. Löken är ett måste här, ok?
Vegetariska pannbiffar
2 portioner + matlåda
300 g sojafärs, tinad (Anammas använder jag)
1 stor gul lök
2 potatisar
1 ägg
1 msk potatismjöl
0,5 dl grädde
0,5 dl ströbröd
1 msk kinesisk soja
en nypa socker
nymald svartpeppar
smör att steka i
Skala, koka och mosa potatisen. Hacka löken fint och stek i smör tills den är mjuk. Blanda ströbröd och grädde i en skål, rör sedan i potatis, ägg, potatismjöl och lök. Tillsätt sojafärsen, sojan, svartpeppar, socker och eventuellt lite salt om det behövs. Blanda ordentligt och låt stå i några minuter. Forma sedan till lagom stora biffar och stek i massor med smör i ungefär 4 minuter på varje sida eller tills de har fått fin färg.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: norrbotten emma
va gott gotti gott gott =)
ha en bra dag
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Patricia
Mums vad hungrig jag blev nu! ;) Jävligt gott är så himla bra!!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Josefine
Så fina de ser ut! Håller de ihop bra?
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Amanda
Mums, jag som försöker vara lite mer vego, detta ska jag absolut testa! :)
Trackback