Tempuragrönsaker

Jag äter sällan friterad mat men alltså, tempuragrönsaker. Det är helt fantastiskt gott. Det enda negativa är att det inte är så gott att spara och äta till lunch dagen men nåväl, det kan man väl överleva.
 
 
Man kan använda precis vilka grönsaker man vill men jag kan v-a-r-m-t rekommendera purjolök, den var godast av alla! Tempurangrönsakerna doppade vi i två såser, en majonnäs (jag vispade äggula, matolja och pressad citron och smaksatte med wasabipulver) och en sojabaserad historia (med soja, sweet chilisås och sesamfrön). 
 
Tempuragrönsaker
2 portioner
 
95 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 ml bubbelvatten
3 isbitar
 
grönsaker - vilka ni nu har hemma
(vi använde brysselkål, fänkål, purjolök och blomkål)
1 liter naturell olja till friteringen
panko
 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och isbitar. Rör runt några varv med en gaffel (och obs att det inte gör så mycket om det är lite klumpigt). Häll oljan i en kastrull och värm på tills den är 175°. Häll upp panko på ett fat och doppa grönsakerna först i tempurasmeten och sedan i pankon. Lägg ner i kastrullen och fritera några bitar åt gången tills de fått fin, gyllengul färg. Ta upp grönsakerna med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: tilda

Låter helt otroligt gott, tusen tack för receptet!

Svar: Vad kul, tack!
Charlotta Ljungblad

2015-11-05 @ 00:22:31
URL: http://tildakaj.blogg.se
Postat av: Amanda

Mums, det lät helt fantastiskt gott! :D

Svar: Det var det! :=)
Charlotta Ljungblad

2015-11-05 @ 14:36:26
URL: http://https://amandasstil.wordpress.com
Postat av: Mårtenssons Kök

Förstår att purjolöken var gottig, vi friterade purjolök rakt upp och ner utan frityrsmet - så jädra gott!
Nytt jobb alltså, det låter spännande och vi hoppas få veta lite mer:)
Ha en finfin helg,
kramar

Svar: Gaah, visst är det gott?! Åt det i helgen igen, haha! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2015-11-06 @ 20:46:49
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0