Picklad blomkål
Fredagar, alltså. Älskar känslan av att komma innanför dörren och veta att jag ska spendera två hela dagar tillsammans med mina två favoritpersoner. Den här helgen ska vi plocka fram julpyntet, hänga med kompisar och fira första advent. Yay!

Och så ska vi laga mat, såklart. Jag ska dessutom göra en ny sats med picklad blomkål för den förra tog slut på nolltid. Perfekt att plocka fram och äta till... nästan precis allt.
Picklad blomkål
1 sats
4 dl blomkål, nedskurna i små buketter
1 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 dl socker
1 lagerblad
Koka upp vinäger, vatten, socker och lagerblad. Slå den kokande lagen över blomkålen och låt kallna. (Jag har ingen aning om hur länge den håller i kylen för min varar bara i några dagar!)
Koka upp vinäger, vatten, socker och lagerblad. Slå den kokande lagen över blomkålen och låt kallna. (Jag har ingen aning om hur länge den håller i kylen för min varar bara i några dagar!)
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Lis Mari
underbart, jag älskar kål :D
Postat av: Elin
älskar pickat småplock :)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Mårtenssons Kök
Förstår absolut att den gick åt i en flygande fläng, pickat är så kanoners gott! Men du, vad är det du har den till här? Vi ser ju att det är linser och andra grönsaker, men det där i botten - vad är det för spännande?
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback