Persiljepesto

Hur många varianter finns det på pesto? Hundratals? Här kommer en till, i alla fall, en med persilja och solroskärnor. Det är våra vänner Johan och Johannah som bjudit oss på det här och allt sedan dess är vi fast.
 
 
Persiljan ger en frisk smak till peston, och pinjenötter i all ära men en pluttig liten påse är ganska dyr och solroskärnor funkar precis lika bra (om inte bättre!) kan jag meddela. Prova.
 
Persiljepesto
1 stor sats (går att frysa!)
 
1 stort knippe slätbladig persilja
1,5 dl solroskärnor, rostade
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
1,5 dl olivolja
salt, nymald svartpeppar
 
Mixa allt i en blender eller med en stavmixer, smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt mer olivolja om du tycker att det behövs!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: EN MASJÄVEL

Nylansering av bloggen EN MASJÄVEL som slog igenom på blogg.se 2010. Kika gärna in om du är intresserad av styling/inredning, mode/skönhet, mat/recept, väntabarnhysteri mm.!

Trevlig kväll :)

2015-11-19 @ 20:47:57
URL: http://nouw.com/enmasjavel
Postat av: angelicasvarld.blogg.se

Men så smarrigt!

2015-11-19 @ 21:08:49
URL: http://angelicasvarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0