Långbakad rotselleri

Har du en timme eller två över när du lagar mat tycker jag du ska prova att långbaka rotselleri. I helgen åt vi det som tillbehör till en risoni, men i ärlighetens namn hade jag kunnat äta den precis som den är rakt upp och ner. True story. Det godaste av allt är skalet som blir sådär knaprigt att man svimmar lite av lycka vid första tuggan. 
 
 
Här hittar du en annan variant på bakad rotselleri med brynt smör och hasselnötter som vi åt på nyår förra året. 
 
Långbakad rotselleri
Sätt ugnen på 175°. Skrubba rotsellerin och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen i 2-3 timmar tills den är mjuk inuti och hård utanpå. Skiva upp och ät direkt. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Elin

Påminner lite om en av förrätterna på OaxenSlip som vi åt igår, det var grillad rotselleri bakad i ostvassle med löjrom & gräslök. Typ ganska stora "chunks" av rotsellerin som var helt perfekt bakad/grillad. Hade inte kommit på kombon löjrom men blev superbra :)

2015-11-30 @ 19:21:03
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: Desiree

Det har jag aldrig provat men det later gott. Lite som en bakad jattepotatis :-)

2015-12-01 @ 15:09:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0