Halloumi stroganoff
Hej från Stockholm! Förutom seminarier och workshops med mitt nya jobb spanar jag in funkisarkitektur och hänger med mina nya kollegor. Uteätande i all ära men i hemlighet längtar jag hem till middag med Calle och Clara, och imorgon när jag åter är på bästkusten tänker jag önska mig halloumi stroganoff till middag.

Har ni provat? Helt sjukt gott! Receptet hittade jag hos Russinet, men i sedvanlig ordning är det något modifierat.
Halloumi Stroganoff
2 portioner + matlåda
1 paket halloumi
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, tunt skivad
3 dl matlagningsrädde
2 dl mjölk
(minst) 2 msk tomatpuré
salt, nymald svartpeppar
chiliflakes
smör att steka i
Skär halloumin i strimlor och stek tills de har fått fin färg (jag gillar mina ganska hårda) och lägg sedan på en tallrik. Stek lök och paprik tills bitarna är mjuka, häll sedan på grädde, mjölk och rör ner tomatpurén. Låt koka in ett litet tag och vänd sedan ner halloumin. Smaka av med salt och peppar och strö över chiliflakes precis innan servering.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Lindha
Ujujuj va gott!!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Livsnjutarnas Gourmetkök
Det här lät så gott så det måste vi absolut prova att göra när vi ska ha något vegetariskt på tallriken. Tack för tipset!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Smarrigt! :)
Gottgott!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback