Picklad chili
Jag gillar stark mat. Allt ska ha lite sting, och om det inte är i maten kan man äta det till - som de här picklade chilisarna, till exempel...

...de fick vi prova hos Johan och Johannah för första gången och jag läntar tills vi har några nyskördade chilis så vi kan göra en laddning själva. Vi har satt ett helt gäng hungarian hot wax-chilis enbart för att kunna lägga in! Gör ni det med - än är det inte för sent!
Picklad chili
1 stor burk
600 g medelstora chilis (gärna hungarian hot wax)
15 svartpepparkorn
5 lagerblad
2 msk korianderfrön
5 tsk salt
6 rågade msk socker
1 liter vitvinsvinäger
Skär upp chilin från stjälk till spets och kärna ur. Häll kokande vatten över chilin och låt stå i fem minuter. Häll sedan av vattnet. Lägg kryddor, chili och salt i en stor burk. Häll socker och vinäger i en kastrull. Värm tills sockret löst sig, när vätskan är het men inte kokande - häll över chilin i burken. Låt svalna och sätt sedan på ett lock. Ställ i kylen och låt den stå i minst två tveckor innan du äter chilin. (Håller i kyl i fyra månader!)
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: angelicasvarld.blogg.se
MEn va smarrigt!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Desiree
Låter gott och bra tips så här när sommaren närmar sig. Finns mycket gott man kan pickla och lägga in. Just sådana här typer av inläggningar passar bra till en hel del grillat.
Kram och ha en mysig långhelg
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Mårtenssons kök
Vi (läs Håkan) fick flera småburkar med olika sorters chiliinläggningar av en kund i affären, den ena starkare än den andra. Om de burkarna finns det inte ett dugg konkurrens, om vi säger så:)
Hoppas era chilisar tar sej så det blir många att lägga in!
Postat av: Lena Leü
Hej låter helt underbart, älskar chili men vad är det vita/ljusgula jag ser i burken purjo????
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback