Glasnudelsallad med tofu
Mitt inte-så-uttalade nyårslöfte om att laga mer asiatisk mat har gått över förväntan, måste jag säga! Vi har lagat en hel del indiska grytor, gjort pad thai på riktigt och senast gjorde vi en übergod glasnudelsallad.

Receptet hittade jag hos Therese som (förutom att vara fenomenal på att laga mat) råkar vara en barndomskompis från Skåne. Mången dagar har vi spenderat tillsammans (och those were the days och allt det där...) Hon tipsar även om ett vin att ha till - kolla in det här för var en riktigt höjdare tillsammans med maten! (Och just det, vill ni ha kött till glasnudelsalladen hittar ni originalreceptet med rumpstek här.)
Glasnudelsallad med tofu
4 portioner
50 g cashewnötter, neutrala
50 g cashewnötter, neutrala
1 msk solrosfrön
2 msk sesamfrön
200 g glasnudlar
1 romansalladshuvud
1 stor morot
1 knippe rädisor
0,5 gurka
1 stor bunt koriander
3 salladslökar
1 ask krasse
1 ask alfalfagroddar
1 paket tofu
(soja och sesamfrön)
100 g gari
2 lime, saften
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
0,5 röd chili
Rosta cashewnötterna tillsammans med solroskärnorna och sesamfröna i en torr stekpanna på medelhög värme. Häll över i en skål när de fått fin färg och blivit lite glansiga. Riv salladen grovt, lägg glasnudlarna i en bunke med salt och häll på kokande vatten och låt stå ett par minuter innan du häller av och sköjer nudlarna med kallt vatten. Skär tofun i mindre bitar, stek på medelhög värme och häll på lite soja och en näve sesamfrön i stekpannan. Riv moroten, skiva salladslöken, dela rädisorna och kvarta gurkan i halvcentimetertjocka bitar. Blanda alla ingredienser till såsen. Montera salladen på ett stort fat - roman i botten och strössla sedan över resten av grönsakerna och lägg på nudlarna. Toppa med groddar, krasse, koriander och dressing.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: angelicasvarld.blogg.se
Men va smarrigt det ser ut!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Kim
Det är a-l-d-r-i-g fel med asiatiskt om du frågar mig! Ser vansinningt gott ut.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Mårtenssons kök
Blir en del asiatiskt här med jämna mellanrum, men thailändskt var minsann inte igår!
Tack för tipset om Therese blogg, där fanns det ju en hel del matnyttiga tips!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback