Baklängesmatsedeln v18

Vi kom nyss hem till lägenheten i stan efter en helg i Skåne, och utsikten från soffan är just nu... byggdamm, mjölkpapp och en väldigt tom hall. Badrumsrenoveringen går som på räls och jag hoppas att de blir klara i början av nästa vecka. Hur som helst, i matväg har den här veckan inneburit allt från snabbmat som pasta med pesto till födelsedagsmiddag och Valborgsfirande. Såhär gick det för oss sista veckan i april:
 
I måndags åt vi biber dolmasi, det är tunnskaliga turkiska paprikor som man fyller med en röra på ris, pinjenötter, tomat och mynta. Paprikorna serverade vi med en enkel tomatsås och några vinbladsdolmar som blev över efter söndagens middag.
 
 
I tisdags var det snabbmat deluxe som gällde - pasta med pesto. Mixa basilika, pinjenötter, olivolja och parmesanost, salta och peppra. That's it. Blanda med pastan och stek en grönsaksbiff till det så är saken, eh, biff.
 
I onsdags fyllde jag år och Calles föräldrar kom upp till landet och firade med oss. Vi bjöd på svamprisotto och konstaterade samtidigt att det var flera år sedan vi gjorde risotto senast. När man är vegetarian är det nämligen väldigt ofta just risotto man blir serverad på restauranger (eller canneloni med ricotta och spenat, snark) så jag tröttnade, helt enkelt. Nåväl, tror det är dags att plocka fram risotton ur skamvrån igen! 
 
I torsdags firade vi Valborgsmässoafton tillsammans med Calle föräldrar och vi åt en riktigt, riktigt god middag. Potatisbakelser, jordnötsbiffar/rostas och en übergod sallad med sparris, kronärtskocka och rostade pumpafrön, bland annat. Till dessert åt vi en underbart luftig cheesecake i glas, toppad med hallon.
 
I fredags åkte vi till Skåne och till middag gjorde vi tacos, ett säkert kort när det är sju barn hemma samtidigt. Efter att de länsat faten fick vi vuxna äta resterna, och sen var vi så mätta att vi storknade.
 
 
I lördags hade vi kalas för mig och jag bjöd på en liten buffé beståendes av pastasallad med olivergrillad paprika och fetaost, paj med rucola och soltorkade tomater, ostfyllda auberginerullar, verdesås och caprese. Till efterrätt hade mamma bakat min favorittårta!
 
Idag är det söndag och vi har ätit stekt ris med wokade grönsaker och cashewnötter. Det var första gången vi gjorde det hemma faktiskt, men när vi är i NYC är det min standardbeställning när vi ska äta kinamat. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Men hallilihallilå, grattis till dej!
Aldrig tänkt på att det är oftast risotto som vegmat på restauranger, tråkigt när det blir så speciellt när det finns så mycket annat gott man kan servera. Risotto gillar vi skarpt, men vi äter ju det inte så otroligt ofta:)

För övrigt en smarrig vecka, ser vi!
Kramar till er.

Svar: Men hörni, TACK! Och kramar!
Charlotta Ljungblad

2015-05-04 @ 21:30:58
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Hanna

Grattis i efterskott!! Och så mycket gott! Receptet på auberginerullarna, kommer det på bloggen? *hoppas* KRAM

Svar: TACK! Tror jag har det där receptet någonstans, ska spana och återkomma! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2015-05-06 @ 18:35:41
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0