Baklängesmatsedeln v22

Till skillnad från föregående veckor har den här faktiskt varit ganska lugn. Vi har provat några nya recept (tacos med svamp och äggröra, oj vad gott!) och några inte alls nya recept (pizza - kommentarer överflödiga). Såhär gick det för oss sista veckan i maj:
 
I måndags gjorde jag tacos. Äggröra i botten, svarta bönor, avokado, portobellosvamp och koriander i mitten och friterad lök och riven ost på toppen. Så. Gott. Helt löjligt gott, faktiskt!
 
 
I tisdags blev det kylskåpsrens vilket resulterade i en pasta puttanesca deluxe. I våra skafferigömmor hittade jag nämligen ett paket kapris i havssalt och de har jag längtat efter att sätta tänderna i! Tillsammans med en riktigt fin bit mozzarella och några kalamataoliver blev det veckans godaste middag.
 
I onsdags blev vi bjudna på middag hemma hos Magnus och Sara och de bjöd på en ljuvlig lök- och tomatpaj och en sallad med fetaost och pumpakärnor. Till efterrätt fick vi jordgubbar med sötad gräddfil, citronmeliss och maräng. Återkommer med recept!
 
I torsdags plockade jag fram en pizzadeg ur frysen så vi stuvade om i schemat och körde fredagspizza en torsdag. Som alltid med det här receptet (ni kan det vid det här laget...).
 
I fredags åkte vi mot Skåne för att hänga i Lommarp tillsammans med Minna och Manne. När vi kom ner hade de lagat übergoda cannelonis med spenat och kronärtskocka. Det ska jag göra hemma asap!
 
I lördags körde vi på en gammal klassiker - kreolsk gryta. Jag gjorde en egen liten variant till mig med strimlade vegobiffar i istället för fläskfilé och chorizo. Till efterrätt bjöd Ann på en ljuvlig mandelbottentårta med grädde och lemoncurd på toppen.
 
 
Idag är det söndag och vi kom hem från Skåne för några timmar sedan. Ikväll har vi ätit pad thai med extra mycket limejuice och jordnötter på toppen. Hurra! Till efterrätt blev det några bitar av Blanxartchokladen vi köpte med oss hem från Focus innan idag. Hej, söndagskväll!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kajsa-Stina

Så himla bra och inspirerande att få ta del av vad ni åt den föregående veckan! Bra för mig som ibland kan få idétorka och inte komma på vad man ska äta haha! :)

Svar: Kul att höra! :=)
Charlotta Ljungblad

2015-05-31 @ 18:23:35
URL: http://www.anorexinojag.blogg.se
Postat av: Desiree

Pizzadeg ur frysen? Kan man frysa in sin pizzadeg? Hur länge kan man ha den i frysen? Massor med god inspiration som alltid.
Kram!

Svar: Ja, det kan man! Är sjukt bra, då slipper man göra ny deg varje gång man vill ha pizza. Vi har aldrig haft våra tillräckligt länge för att veta hur länge man kan ha den frusen, men säkert ett ganska bra tag!
Charlotta Ljungblad

2015-05-31 @ 18:33:14
Postat av: sofie

Jag är så imponerad över era mat-veckor. min veckomeny framstår som otroligt mossig och tråkig. Känns som vi har lite olika bas i våra kylskåp. För det är väl ofta det som sätter prägel på typen av mat man lagar.

Svar: Ja, precis så är det säkert! Men hördu, tror knappast att ni har en mossig och tråkig veckomeny :=)
Charlotta Ljungblad

2015-05-31 @ 20:10:51
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Ronja

gott :)

hoppas du kan hjälpa mig vinna en väska från by malene birger genom att skicka en liten kommentar på mitt bidrag i tävlingen, den avslutas ikväll så hoppas ha mest kommentarer så jag får vinna! http://www.autre.fi/bloggar/streetstyle/ronja-flygare

Postat av: angelicasvarld.blogg.se

Men så smarrigt det såg ut - TACK för inspon!!

Jag behöver verkligen lite inspo ang mat...gör "samma 10 rätter" jämt...de går runt!

Svar: Kul att du hittar inspiration!
Charlotta Ljungblad

2015-06-01 @ 08:56:08
URL: http://angelicasvarld.blogg.se/
Postat av: Pernilla

alltså den hang up'en jag har på pad thai för tilfället... det är synd om alla i min närhet. eller kanske inte, det kanske är tur för alla i min närhet!

Svar: Jag vet, det är samma här. Men det är ju så gott!
Charlotta Ljungblad

2015-06-01 @ 12:39:02
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Mårtensson kök

Åh, kapris i havssalt... alltså så gott är det!!! Och pad thai, det har vi hunnit med att göra två gånger nu sedan du bloggade om det, men upp på bloggen har vi inte lyckats få den. Inte än i alla fall:)
Annars är ju tipset med den frusna pizzadegen synnerligen bra, tack för det!

Ha nu en fortsatt fin vecka,
kramar

2015-06-01 @ 20:56:59
URL: http://martenssonskok.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0