Pad thai

Ännu en dag går sin gilla gång och hela dagen har jag känt mig sådär löjligt glad. Fint väder, fåglarna kvittrar och dessutom ska vi ut och äta ikväll. Jupp. Det där med att äta ute har vi inte gjort så mycket den senaste tiden för vi har lagat så fantastiskt god mat hemma men ibland är det ok att vara lite lat och då är det fint att bo granne med Texas Longhorn. Rävben till Calle, fajitas till mig och alla blir nöjdaSuget efter Bloody Marys tog överhand och vi styrde istället kosan mot vår favoritrestaurang all time - Familjen. SOM JAG SAKNAT det där stället men nu är vi tillbaka. Matrepubliken <3 Familjen. 4-ever.
 
 
Men, en sak jag antagligen aldrig mer kommer köpa hem är thaimat. För några helger sedan länsade vi nämligen den lokala thaibutiken och lagade till en riktig pad thai alldeles själva och den blev så mycket godare än den man köper. Det är sant. Har du ingen thaibutik i närheten går det såklart att ersätta några av ingredienserna men om det är något man absolut inte vill byta ut så är det tamarinden. 
 
Pad thai
2 portioner + matlåda
 
1 paket risnudlar (Chan-nudlar ska det tydligen vara...)
2 ägg
1 paket gul tofu
2 dl mungböngroddar
6 stjälkar kinesisk gräslök
2 msk olja till stekning
2 msk ljus soja
2 msk tamarindpuré
1 vitlöksklyfta, finhackad
2-3 msk strösocker
chiliflakes, limeklyftor och krossade jordnötter
 
Blötlägg risnudlarna i rumstempererat vatten i 30 minuter eller tills nudlarna är mjuka. Häll på lite varmt vatten om det behövs! Skölj gräslöken och skär i mindre bitar. Skölj groddarna. Gör tamarindpurén genom att ta en klump tamarind, finhacka den och mosa med lite ljummet vatten och blanda i finhackad vitlök. Skär tofun i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs på tofu och blanda i äggen. Tillsätt nudlarna och krydda med soja, socker, tamarindpuré och chiliflakes. Blanda i gräslöken och mungbönorna och några hackade jordnötter. Lägg upp på tallrikar och servera med chiliflakes, lime och jordnötter.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Pernilla

vi gjorde också egen pad thai för någon månad sen, med panerad tofu och det var så jädra gott! älskar såna där platta små nudlisar.

ofelia frågade efter charlotta och bebisen idag, sen konstaterade hon: "charlotta tycker om bulle". och ja, det gör du ju. (börjar bli lite rädd för hennes förmåga att komma ihåg saker...)

Svar: Hahahaha!
Charlotta Ljungblad

2015-03-12 @ 17:01:42
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Desiree

Det där både låter och ser jättegott ut. Jag har turen som har en bra och välsorterad asiatisk butik här i Basel. De har bra utbud till bra priser. Brukar gå dit och köpa Edamebönor för de är betydligt billigare där. Jag har nog aldrig gjort en egen Pad Thai så det ska jag prova att göra nu när jag har ditt recept.

2015-03-12 @ 19:22:35
Postat av: Linnea

Gjorde den här ikväll, med massa goa grejer i från asian market vid nordstan. Så gott! En chokladfondant till efterrätt och ett avsnitt av the hundred code känner man sig redo för kommande vecka:) tack för ett, som alltid, bra recept!

Svar: YAY! Hurra!!!!
Charlotta Ljungblad

2015-03-29 @ 21:50:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0