Hasselnötssmör

Mina frukostvanor går upp och ner. Ibland är det knäckebröd med ost och smör, ibland bagel med cream cheese och blåbärssylt men de senaste månaderna har jag varit i det närmsta besatt inne i en period när jag bara äter knäckebröd med hemmagjort hasselnötssmör. 
 
 
Kung Markatta har en färdig variant man kan köpa om man inte har en mixer hemma men vill man göra det själv är det lätt som en plätt. Lovar. Förvara hasselnötssmöret i en burk i kylen - hur länge det håller sig är jag inte riktigt säker på för mitt tar slut på några dagar.
 
Hasselnötssmör
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna (eller på en plåt i ugnen om du föredrar det). Lägg i mixer och mixa tills nötterna börjar släppa olja och du har ett smör. Hav tålanmod - det tar tid! För mig tog det lite mer än tio minuter av enträget mixande kombinerat med några stopp för att putta ner nötsmöret från kanterna på mixern.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Citroncest - matblogg från Italien

Jag brukar också göra mitt eget nötsmör, så enkelt och betydligt billigare än att köpa färdigt i affär! Gott, gott, gott! :)

2015-03-11 @ 13:35:01
URL: http://laureniuslouise.blogg.se
Postat av: Elina

Mums! :D

2015-03-11 @ 14:14:10
URL: http://elinaedsberger.blogg.se
Postat av: Sabina

Åh vad spännande, det har jag aldrig hört talas om! :) Måste testas

2015-03-11 @ 15:28:11
URL: http://https://minegensite.wordpress.com/
Postat av: Josephine

Mums! Låter jätte gott, har sett den i affären men aldrig testat. Har provat att göra eget jordnötssmör men det var inget för mig hehe, köper hellre färdigt från Urtekram eller Green choice :)

2015-03-11 @ 17:47:51
URL: http://josephinelouisee.blogg.se
Postat av: Louise

mums :D

2015-03-11 @ 20:32:25
URL: http://louisesyr.blogg.se
Postat av: MYLLENBERG - finalist i Top Model Worldwide

har aldrig testat göra eget men borde verkligen ta mig tiden! är allergisk mot nötter, men är galen i mandelsmör, så för min del blir det att göra mandelsmör istället. förstår din besatthet, jag är precis lika besatt av mandelsmör med banan, haha!

2015-03-11 @ 21:24:42
URL: http://myllenberg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0