Brysselkål med ingefära och honung

Vi håller som bäst på att planera vad vi ska odla i år. Vissa saker kommer inte tillbaka i årets upplaga av odlingslotten (grönkål, till exempel) men andra gör - som brysselkål. Jag älskar brysselkål. Tyvärr fick jag aldrig njuta så mycket av förra årets skörd pga min graviditets-gallsten men det här året planerar jag att typ vältra mig i brysselkål.
 
 
När jag träffade Calles moster och hennes man för några veckor sedan tipsade de mig om att steka brysselkål med ingefära och honung. Eh, JA! Vilken genialisk kombination! Prova det här, ok?
 
Brysselkål med honung och ingefära
2 snacksportioner
 
8 brysselkålshuvud
riven ingefära
flytande honung
en gnutta salt
 
Dela brysselkålen på mitten. Stek i lite smör och olja i en inte allt för varm stekpanna. Riv över ingefära, ringla över honung och strö över lite salt. Servera direkt, som tillbehör till typ vad som helst eller bara som de är.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Robex Lundgren

mums

2015-03-05 @ 09:09:31
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Det hade vi på julbordet :-)
Men vi hade det nog på plattan lite för länge efter att vi haft på honungen, för det blev mer som knäck runt om. Men smaken var det inget fel på

2015-03-05 @ 09:27:50
URL: http://nybergsmat.blogg.se
Postat av: Matilda

Låter så gott! Brysselkål och honung är ju oslagbart.

2015-03-05 @ 09:35:09
URL: http://www.matildigt.se
Postat av: biggeros

Jag dom älskar brysselkål.. Tack för tipset÷)

2015-03-05 @ 09:35:28
URL: http://biggeros.blogg.se
Postat av: Lena i Wales

Detta recept kom i precis rätt tid. Har brysselkål som behövs ätas idag och funderade på vad jag skulle göra med dem. Inte den vanliga gratängen.
Tack!

2015-03-05 @ 10:48:18
URL: http://lenaiwales.wordpress.com
Postat av: Louise

Är inget superstort fan av brysselkål, men med lite honung och grejer blir det ju säkert godare :D

2015-03-05 @ 11:02:34
URL: http://louisesyr.blogg.se
Postat av: Fani

Shiet vad gott det lät. Så gott med brysselkål ju och ingefära och honung till kan jag tänka mej blir en grym kombo! Gotta try it :)

2015-03-05 @ 14:07:20
URL: http://jetbluejet.blogg.se
Postat av: Johanna

Vi får se om det blir lika bra när det är återuppvärmt - jag planerar att ha den här godingen med i nästa veckas matlådeplanering. Fifan vad gott!

2015-03-06 @ 15:28:33
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0