Varm mozzarellasmörgås
Första officiella dagen på semestern och jag har varit i stan för viktigheter (...) som frisörbesök, lunch med en vän och upphämtning av grejer vi glömde hemma. Vi är på landet den här veckan och har inte en enda plan förutom båttur, trädgårdsfix och kanske ett dopp i havet.

Något som jag gillar med semester är att det finns oceaner av tid till att göra goda luncher. Inte för att det behöver vara så avancerat, men det är himla fint att äta mat på trädäcket och kolla på båtarna som tuffar förbi. Varma mackor är ju himla fint, som den här varianten med pesto, mozzarella och soltorkade tomater.
Varm smörgås med pesto och mozzarella
2 portioner
2 små levainbaguetter
0,5 burk pesto
2 bollar buffelmozzarella, skivad
8 soltorkade tomater, delade i mindre bitar
salt, nymald svartpeppar
1 paket machésallad
1 liten rödlök, tunt skivad
1 citron, skalet (och lite saft)
1 röd chili, tunt skivad
olivolja att ringa över salladen
Sätt ugnen på 200°. Dela baguetterna på längden och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred på pesto, lägg på soltorkade tomater och toppa med mozzarella. Toppa med salt och nymald svartpeppar. Blanda alla ingredienser till salladen (och släng ner eventuella överblivna mozzarellabitar) och ringla över olivolja. Grädda baguetterna i mitten av ugnen tills osten har smält och fått fin färg, det tar ungefär 10-12 minuter.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym
Mmmm gott
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Ann-Louise
Låter fantastiskt skönt med sommarlov!
Jag har två dagar kvar att jobba och sen tänker jag mig varma, lata sommardagar på Gotland. Med en massa mozzarellamackor. Min veganutmaning är över. :)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Kim
Mumsmums.
Hoppas ni får det fint på ön! Frisörbesök ÄR faktiskt oerhört viktigt.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Helen
mmm vad smarrigt, härligt med båtliv. imon ska vi ut igen med båten...
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback