Pankopanerad getost

Vi är på landet! Jag och Bibbi kollar bröllop och Calle sitter och muttrar i en fåtölj (tänk: "Prinsbröllop, humbug. Vem bryr sig om sådant?" osv, osv). Jag tycker det är kul, i alla fall. Superfint, dessutom!
 
 
Ska ni laga middag i helgen tycker jag ni ska göra det här, en pankopanerad getost som är l-ö-j-l-i-g-t god. En varm getostmacka är ju något av det bästa jag vet i matväg men med lite ägg, mjöl och panko runt om blir den ännu godare. Lovar.
 
Pankopanerad getost
2 portioner
 
2 skivor ljust bröd
smör att steka i
2 skivor getost
olja att steka i
1 ägg
2 dl panko
1 dl vetemjöl
(honung, valnötter och sallad)
 
Stek brödskivorna i (lite) smör i en stekpanna. Lägg vispat ägg, panko och vetemjöl i tre separata skålar. Doppa osten först i vetemjöl, sedan ägg och slutligen i panko. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida tills osten har fått färg. Lägg osten på brödskivan, ringla över honung, strö över valnötter och servera med en sallad.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: sofie

Vilket vackert, personligt och underbart bröllop! Inte alla som förstår sig på tjusningen med klänningar och tiaror.

Den där toasten hade jag mer än gärna satt tänderna i. Tyvärr finns inget sånt i mitt kylskåp. Blir nåt med vildsvinsfärs ikväll.

2015-06-13 @ 18:05:01
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Robex Lundgren

mums

2015-06-13 @ 23:09:30
URL: http://ghgumman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0