Misosoppa

Även om Calle inte ännu har gått på semester känns det så eftersom han har varit hemma idag. Nåväl, fyra dagar kvar sen väntar dagvillhet, varma sommarkvällar (jodå, det har jag beställt) och landet, Skåne och lite Stockholm. Hurra! Den senaste tiden har jag snöat in på att laga mat som ska gå snabbt, men nu när vi har en ocean av ledig tid framför oss tänkte jag göra precis tvärtom.
 
 
Nåväl, tillbaka till snabbmaten. Jag tänkte göra egen misosoppa men fick inte tag på miso i affären, men jag hittade däremot Renée Voltaires snabbmiso som man helt enkelt bara rör ner i en kopp med kokande vatten. Perfekt! 
 
Misosoppa, snabbvarianten
Blanda 1 påse snabb-miso med kokande vatten. Strimla 1 stjälk salladslök och dela en näve svamp (jag använde ostronskivling!) i mindre bitar. Dela en bit tofu i mindre bitar och lägg i soppan tillsammans med svampen och salladslöken. Blanda runt och ät på direkten.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Lisa

Ganska aäker på att du kan hitta miso på Fram!

2015-06-23 @ 10:40:03
Postat av: Ann-Louise

Precis vad jag behöver! Jag har utmanat mig själv att enbart äta veganskt i 2 v och har en stooor burk med miso hemma som jag behöver använda upp. Slurp!

2015-06-23 @ 15:02:19
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons Kök

Vi har köpt hem misopasta som vi ska använda som smakförstärkare/ersättare för buljong efter att Håkan läste om det i Lisa F.W bok med kökstips. Än så länge har vi inte testat, men vi tänkte tipsa dej om att vi köpte pastan i en Thaibutik.

Svar: Men vad bra, ska kolla in så fort jag är i stan igen! Tack för tipset, fina ni!
Charlotta Ljungblad

2015-06-23 @ 20:33:46
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Elin

Bra sopptips.. har bara hittat variant med MSG i vår förortsmataffär, och barnen ÄLSKAR ju misosoppa så det är ju en smart lunchgrej.

2015-06-24 @ 09:55:40
URL: http://www.ragazze.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0