Vegetarisk biff Lindström
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariska biffar som blev alldeles perfekta i konsistensen...

...för tro mig. Vegetariska biffar kan vara ett helvete att få ihop. "Åh, äntligen lyckas jag får ihop en biff, då lägger jag den i pann... NAAÄÄÄÄÄJ JÄVLAR där gick den i sönder. Skit också". Unt so weiter, unt so weiter. Inte i det här fallet! (Sen skadar det aldrig att vara lite extra försiktig ändå, man vill ju inte utmana ödet...)
Vegetarisk biff Lindström
4 portioner
300 g sojafärs (jag använder Anammas)
2 ägg
4 msk potatismjöl
1 gul lök
1 dl rödbetor, finhackade
2 msk kapris, finhackade
salt, nymald svartpeppar
en skvätt rödbetsspad
Tina färsen innan du ska använda den. Finhacka löken, rödbetororna och kaprisen och blanda i smeten tillsammans med äggen och potatismjölet. Rör runt ordentligt och smaka sedan av med salt och peppar. Forma till biffar och stek på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera med potatis, brunsås och pressgurka.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: emma
lät jättegott :)
Postat av: Johanna
Åh, mums!! :D
Postat av: Linnea
Det där måste jag testa!! :D
Postat av: Nickie
Åh gott- det ska jag testa jag med :)
Postat av: Jagger
Å så gott! Är grymt sugen på vegetarisk kålpudding.
Postat av: Jagger
Å så gott! Nu blev jag sugen på kålpudding. Ska försöka göra en vegetarisk.
Postat av: Fani
Åh ja, de såg verkligen perfekta (och jättegoda) ut!
Postat av: Carro
Mums, va goda och fina dom såg ut! Måste definitivt testas :)
Trackback