Västerbottenplättar
Vi har snart varit på landet i en vecka men det känns snarare som ett år. Här är tid inte densamma som hemma, helt klart. Vi har hunnit med så mycket redan; två turer med båten, middagar på trädäcket, goda luncher, besök av fina vänner och underbara solnedgångar. Ljuvligt.

Jag har provat flera nya recept, bland annat de här västerbottenplättarna som var riktiga goda till lunch här om dagen!
Västerbottenplättar
15 st, ungefär
1 ägg
2 dl mjöl
3 dl mjölk
1 dl västerbottensost, riven
4 små potatisar, fint rivna
salt, nymald svartpeppar
gräddfil, finhackad rödlök
smör att steka i
(tångrom)
Blanda ägget med lite av mjölken och mjölet. Vispa tills det inte finns några klumpar och tillsätt sedan resten av mjölken. Blanda i västerbottensosten och potatisen och smaka av med salt och lite svartpeppar. Stek i plättjärn och servera sedan plättarna med gräddfil och finhackad rödlök (och eventuellt lite tångrom).
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: angelicasvarld.blogg.se
Men så smarrigt!
Postat av: Ann-Louise
Holy moly vad gott! Och till det ett glas rosé och en vacker solnedgång. :)
Postat av: Mårtenssons Kök
SPARAT! <3 Västerbottensost
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Elin
Åh det där måste jag göra innan sommaren är slut!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback