Drinktips - Kiwicaipirinha
Fredag, igen, och vi skrotar omkring här hemma. Jag har satt en pitabrödsdeg på jäsning och har en sats falafelsmet i blendern. Längtar redan tills vi ska äta. Innan middagen blir det traditionsenlig #flamingofredag - förra veckan drack vi den här kiwicai-piri-nhan (världens svåraste ord att skriva, för övrigt) som var väldigt god, och ikväll blir det kanske lite Pimm's. Eller bara ett glas vin, vi får se.
REWIND. Ovan nämnda började jag skriva för typ fyra timmar sedan och... ja. Sen hann jag inte mer. Falafeln som jag längtat efter blev KATASTROFAL (note to self: FÖLJ DINA EGNA RECEPT och freestyla inte) men pitabröden däremot blev succé. Oh well, alltid något. Trevlig helg!
Jag kan inte påstå att kiwismaken är sådär superframträdande i den här drinken (välj en kiwi som är ordentligt mogen så löser du nog det problemet) men det gör inte så mycket, den var frisk och god ändå!
Kiwicai-piri-nha
2 drinkar
1 lime, delad i 6 klyftor
2 tsk råsocker
1 kiwi, skalad och klyftad
myntablad
8 cl ljus rom
isbitar
Muddla lime, råsocker och myntablad i en shaker. Lägg i kiwin och muddla lite till. Tillsätt isbitar och häll på romen. Skaka (och sila) och häll sedan upp i väl kylda (flamingo-) glas.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Svar:
Tack!
Charlotta Ljungblad
Svar:
Ja, det var himla gott! Kram!
Charlotta Ljungblad
Svar:
Amen to that, sister! Amen!
Charlotta Ljungblad
Svar:
Sist vi gjorde blev de så sjuuukt bra! Då använde jag kikärtor som jag själv kokade, och följde receptet till punkt och pricka. Den här gången försökte jag fuska och det gick inte alls… hela falafelbollen bara försvann när vi friterade, och blev som små smulor typ. Morr.
Charlotta Ljungblad
Trackback