Gazpacho
För min del spelar det inte så stor roll att vädret inte är sådär bra som man tänker att det ska vara på sommaren. Förra veckan tankade jag sol för flera veckor framöver så lite regn och blåst gör inte mig så mycket. På kvällarna plöjer vi Hitchcockfilmer och dricker vin och på dagarna gör vi precis vad som faller oss in. Att vara lediga tillsammans, alltså. Det är fint.

Gazpacho kan man äta även om det är dåligt väder. Lovar. Det här receptet hittade Bibbi i senaste numret av Allt om Mat och det nog faktiskt det bästa jag har provat hittills!
Gazpacho
4 portioner
600 g tomater
200 g gurka
0,5 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
400 g passerade tomater
1,5 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 liten rödlök, finhackad
1 liten röd paprika, finhackad
0,5 gurka, finhackad
brödkrutonger
isbitar
Halvera tomaterna, skala vitlöken och hacka chilin. Mixa tomater, gurka, vitlök och chili i en matberedare och tillsätt sedan passerade tomater, vinäger och salt. Låt stå en stund i kylen innan den ska ätas och servera sedan med de finhackade grönsakerna, isbitar och brödkrutonger.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: angelicasvarld.blogg.se
Å det som är så gott!!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Minna
Åh vilken fin blogg! Jag gillar bilderna. Jag och min syster har en blogg om mat. Den heter http://theartofcooking.blogg.se/ , titta gärna in på den om du vill! Ha det bra, keep up the good work!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Lisa L
Det låter verkligen jättegott!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback