Baklängesmatsedeln v30

Den här veckan har jag tänkt baka bröd typ varje dag. Jag hittade nämligen några korta punkter som jag styltat upp inför 2015 och där stod "VÅGA VÄGRA KÖPT BRÖD" med stora, arga bokstäver. Skärpning på den fronten, med andra ord. Hur som helst, den här veckan har vi förstått storheten med hemmagjorda tortillachips, för att inte tala om picklad rödkål. Såhär gick det för oss tredje veckan i juli:
 
 
I måndags traskade vi ner till Ekostore för att handla och hem kom vi även med ett gäng ingredienser till en enkel pasta som vi slängde ihop på nolltid. Lök, vaxbönor och chili, blanda i lite grädde och (Renée Voltaires) lantbuljong, blanda med pasta och toppa med lite picklad rödkål och klyftade tomater. Snabbt och lätt.
 
I tisdags åt vi (väldigt) sen lunch med min familj eftersom min pappa kockade thaimat till ett helt kompani så till middag blev det något så enkelt som grekisk yoghurt, müsli, en ostsmörgås och en kopp myntate
 
I onsdags var jag och Pernilla och åt middag på Toso som huserar i Fonds gamla lokaler. Jättefin mat och drinken innan var ljuvlig men meh, jag vet inte. Jag saknade något. Får ge det en chans till så småningom. Vi beställde in tre rätter var och jag tog avokadocarpaccio, summer rolls med sparris och tempuragrönsaker. Tempuran var favoriten, helt klart! Pernilla beställde in råbiff, koreansk pannkaka och en hotbun med fläsksida. Bland hennes rätter tyckte hon att råbiffen var bäst.
 
I torsdags var vi på besök i Svanesund över dagen, vi var nämligen bjudna på 80-årskalas (hurra för Claës!) och var inte hemma förrän sent så till middag slängde jag ihop en hommous (med lite sumak på toppen, mmm) som vi åt med libabröd
 
I fredags gick vi på mission för att bunkra upp med ett gäng nya starka såser så vi svängde förbi Extreme Food på Kungshöjd. På kvällen åt vi texmex - Calle hittade pulled pork i frysen och jag körde på svarta bönor, limejuice och finhackad koriander. Till det hela hade vi hemmagjorda tortillachips, salsa verde och guacamole.
 
 
I lördags var Calle borta så jag passade på att göra Malans famous monster sandwich, eller en vegetarisk smörgåstårta som det också kan kallas. Bostongurka och tartex på ena lagret, ägg, kesella och dill på det andra. Och så gurka och citron till det, såklart. 
 
Idag är det söndag och vi har en stor laddning kokosdaal som står och puttrar på spisen. Till daalen ska vi ha picklad citron, ett gäng papadums och basmatiris. Och en stor klick mango chutney, såklart.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons Kök

Men åhhh daal.. vi åt daal så det nästan sprutade ur öronen i våras när vi helt snöade in på det. Tror nästan vi får ta och daala lite snart igen!
Ha en finfin vecka, kära ni.
Kramar

Svar: Men visst är det gott? Gaaah! ÄLSKAR DET! Speciellt med några papadums till, mmmm. KRAM!
Charlotta Ljungblad

2015-07-26 @ 20:17:04
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Ewa H

Tack för inspon!

Svar: Tack själv för besöket! :=)
Charlotta Ljungblad

2015-07-27 @ 21:34:52
Postat av: sofie

Ett tag var jag jätteduktig på att baka bröd. Johan åt ett par mackor varje dag som han hade med till jobbet. Sen bestämde hans chef sig för att bjussa på frukost varje dag så nu äter vi bara bröd på helgen. Men nu är det tomt i frysen så får nog bli höstprojekt att fylla på lite...

2015-07-31 @ 19:44:33
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0