Potatisbullar med getost
Jag har nu fått ordning på dagarna och kan konstatera att det är LÖRDAG och inget annat. Imorgon åker vi till Idre så dagens projekt stavas p-a-c-k-n-i-n-g. Deluxe. Hoppas att ni alla har en fin helg!

Potatisbullar är en av mina favoriträtter all time, speciellt om de har extra krispig yta och serveras med en klick rårörda lingon. För några veckor sedan utmanade jag mig själv och smaksatte potatismoset med getost - inte alls dumt, måste jag säga. Inte dumt alls.
Potatisbullar med getost
4 portioner
800 g potatis
2 vitlöksklyftor
150 g mjuk getost
2 ägg
salt & nymald vitpeppar
smör att steka i
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv på rivjärn och lägg i en skål. Finhacka vitlöken, smula getosten och blanda med potatisen. Smaka av med salt och peppar. Låt potatissmeten stå och svälla om tid finns till det, annars forma små potatisplättar och stek gyllene i massor av smör. Servera med lingon och eventuellt en sallad.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ninni - Vimsiga mamman
Så gott de lät
Postat av: Mårtenssons kök
Men är du helt säker på att det är lördag? Är det egentligen inte torsdag idag och fredag i morgon eftersom det är lördag på måndag och söndag på tisdag?
Oavsett dag så låter det alldeles förträffligt med getost i potatisbullarna.
Ha en skön resa och ta det lugnt i backarna,
kramar till er
Postat av: Hanna
Skön twist! Och ha det så bra i fjällen, förstår att det behöver packas å det seriöstaste för den lilla. Kram
Trackback