Ört- och fetaostbollar
Jag har åter igen blivit någon form av badrumsrenoveringszombie för om några veckor är tanken att renoveringen av vårt andra badrum sätter igång. Två badrumsrenoveringar inom loppet av ett år - klarar vi av det här klarar vi allt, tror jag. På dagarna sitter jag klistrad framför datorn och googlar viktiga saker som exempelvis "inkaklat+badkar", "marmor+mosaik" och "badrumsrenovering för dummies" och på kvällarna mäter vi, funderar, funderar lite till och mäter lite till. Ungefär så ser livet ut just nu. Men - nu var det MAT vi skulle prata om. Det är ju inte badrumsrepubliken den här bloggen heter.

Sältan från fetaosten kombinerat med den lite söta, långkokta tomatsåsen är en riktig win-win-kombination, kan jag meddela. Jag använde oregano i mina bollar men vilken krydda som helst passar, såklart. Receptet hittade jag hos Coop.
Ört- och fetaostbollar
2 portioner + matlåda
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl riven gul lök
1 dl hackade färska örter (jag använde oregano!)
2 dl mandelmjöl
2 dl smakrik, riven ost
150 g smulad fetaost
nymald svartpeppar, chiliflakes
olivolja att steka i
Blanda alla ingredienser förutom oljan och smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt pyttelite salt (det är ganska bra drag i fetaosten!) och några chiliflakes. Stek på låg temperatur i ungefär 8 minuter. Servera tillsammans med en smakrik tomatsås och pasta.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Thea
Åhh vad gott!!
Postat av: Pernilla
har inte ni en granne med väldigt inspirerande badrum?
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Ann
Låter riktigt smarrigt :):)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Josefine
GOTT!!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Mårtenssons kök
Som vegetarisk köttbullsmiddag då typ? Vi sparar, recept på vegetarisk middag är vi i stort behov av! En laddning med tomatsås a'la Lisa Förare W. finns i frysen så den ska dessa ner i.
Thank you,
kramar och lycka till med dassarenoveringen!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback