Drinktips - May Day

Det är helg på intåg och jag förbereder kvällens #flamingofredag. De fredagar vi spenderar hemma har vi som tradition att äta pizza, blanda drinkar (eller dricka bubbel om andan faller på) och titta på På Spåret. Sist vi gjorde pizza var jag, som annars är überkonservativ när det gäller pizzatopping, lite nytänkande (med mina mått mätta...) och hade oliver på pizzan. Varför har ingen sagt till mig innan hur gott det är? Skandal.
 
 
Ikväll kommer våra vänner över och äter pizza med oss, och innan maten ska vi dricka en may day. Receptet hittade vi i vår favorit-drinkbok PDT. Hoppas ni får en fin kväll! Happy #flamingofredag!
 
May day
1 drink
 
1,5 cl gin
1,5 cl aperol
1,5 cl citronjuice
1 tsk sockerlag (smaka av!)
3 stänk rhubarb bitters
toppa med ungefär 6 cl bubbel
 
Blanda alla ingredienser (förutom bubblet) med is, häll upp i väl kylda (flamingo-) glas och toppa med bubbel.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

De där flamingoglasen är verkligen urläckra. Drinken lät god. Perfekt sätt att fira in helgen med pizza och något gott i glaset.
Ha en trevlig helg

Svar: Visst är de ljvuliga?! :=)
Charlotta Ljungblad

2015-02-06 @ 21:25:23
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Så snygga flamingofredagsglas. Är så dålig på drinkar. Blir oftast GT eller liknande. Måste fylla på barskåpet med lite likörer...

Svar: Visst är de fina?! Och allt är Emmys förtjänst, tror att det var hon som först köpte dom på Lagerhaus!
Charlotta Ljungblad

2015-02-08 @ 21:50:45
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

Alla pratar om hur gott Aperol är och jag måste vara den enda som aldrig druckit någon drink med Aperol i! Eller vet gör jag inte helt säkert, men inte som jag minns... Får bli shopping på gröna skylten.

Svar: Vi drack en del Aperol förra sommaren och då tyckte jag att det var, meh, helt ok men inte så att man dog av lycka. Tycker fortfarande att det är bäst i små mängder och mer som en "touch" än huvudingrediens. Gillar du beska drinkar kommer du dock älska Aperol Spritz! Hoppas allt är bra med dig kompis, jag saknar dina blogginlägg! Kram!
Charlotta Ljungblad

2015-02-09 @ 23:31:11
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0