Linsgratäng med tacosmak

"GUUUD VAD NI LAGAR MYCKET OLIKA MATRÄTTER ÄR DET SÅ NÄR MAN MATBLOGGAR? VA? DET ÄR DET VA?" får jag ofta höra. Då tänker jag i mitt stilla sinne att personen i fråga skulle se mig och Calle när vi för femtielfte gången det här året steker raggmunkar. Vi äter nämligen förvånansvärt lite ny mat, med tanke på att det här ändå är en matblogg där det dyker upp nya recept lite titt som tätt. Det är sant. Någon som däremot är sjukt påhittig och en hejare på att hitta nya recept, det är Pernilla. Just därför brukar jag alltid grilla henne på receptinspiration när vi träffas. "VAD SKA NI ÄTA IKVÄLL? PASTA, JAHA IMORGON DÅ? OCH DAGEN EFTER DET?" I hennes flöde dyker det alltid upp något jag är sugen på - sist var det en tacogratäng, som dock inte blev den gratängen vi till slut lagade pga svindyr quinoa (återkommer till det receptet dock) men då ramlade jag över det här snarlika receptet på Coops hemsida och det var riktigt gott! 
 
 
Tycker man att paprika-chili-crème fraichen är för stark kan man skippa den, eller kanske prova en med en annan smak? Den med smak av tomat- och basilika kan säkert passa bra!
 
Linsgratäng med tacosmak
6 portioner
 
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 röd paprika, tärnad
tacokrydda efter tycke och smak
500 g krossade tomater
3 dl vatten
3 dl röda linser
1 dl crème fraiche
1 burk crème fraiche paprika chili
6 st tortillabröd
200 g riven ost
 
Sätt ugnen på 200°. Stek lök, vitlök, paprika och tacokrydda i några minuter tills löken blivit genomskinlig och mjuk. Tillsätt krossade tomater, vatten och linser. Låt koka tills linserna är mjuka (tillsätt mer vatten om det behövs!) vilket borde ta ungefär 10 minuter. Rör ner crème fraiche, smaka av med salt och ev mer tacokrydda och ta bort pannan från värmen. Varva tortillabröd och linsröra i en rund springform eller ungssäker form, avsluta med att klicka över crème fraiche paprika chili och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills osten smält och fått en fin färg. Servera med sallad och tabasco.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Det här tycker jag låter riktigt gott. Jag testar gärna nya grejer. TYcker om att kollar runt på nätet och bland bloggar just för att få inspiration så att det inte blir för tjatigt med det man lagar. Det här receptet blir ju en ny variant på en taco kväll.

2015-02-16 @ 19:15:18
Postat av: Ann Sofi Matsafari

Mmm så gott det såg ut.
Och ja quinua varför ska det vara så jävla dyrt? Tänk om man inte skulle tycka om det? Då är det ju som att slänga pengar i sjön!

Ha det gott!

2015-02-17 @ 16:12:52
URL: http://matsafari.nu
Postat av: Pernilla

idag ska vi äta sötpotatissoppa, imorgon ska vi äta tikka masala med linser, på fredag ska vi äta pizza, på lördag ska vi äta på Familjen :D men någon dag snart ska vi nog testa denna, för det lät riktigt gott!

Svar: Do it, kompis!
Charlotta Ljungblad

2015-02-18 @ 10:00:12
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Mårtenssons kök

Och ett vegrecept till, danke danke! Du kan ju snart titulera dej vår privata vegreceptleverantör:)
Här har inspirationen legat nere ett tag, både vad gäller att läsa om mat, kika vad ni andra hittat på och att prova så mycket nytt som i vanliga fall. Det har blivit mest gamla repriser och frysrestrensning, men men - det återkommer väl!

Stor kram till er!

Svar: Det går verkligen upp och ner, det där med inspirationen! Får väl se hur länge mitt flow varar haha, det finns INGA garantier har jag märkt. Kram!
Charlotta Ljungblad

2015-02-22 @ 20:00:07
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0