Drinktips - Calles äppletini

Calles variant av apple martini som för tankarna till den tiden då jag och Alexandra sprang på vernissager, drack drinkar i Hoboken, dansade på Loop Lounge och blev bästa vänner. Nu är hon Mrs Pacula och jag sitter här med en liten Clara i knäet och tänker att nästa gång vi ses är det helt klart läge att dricka apple martinis tillsammans igen.
 
 
Den här helgen åker vi till Stockholm för att hänga med vänner och familj (och äta god mat och dricka vin!). Happy #flamingofredag till er alla!
 
Calles äppletini
2 drinkar
 
5 cl vodka
3 cl calvados
8 cl färskpressat, grönt äpple (ungefär 2 lite mindre!)
2 cl citronjuice
sockerlag efter smak och tyckte
isbitar
 
Pressa äpple i en juicecentrifug. Blanda tillsammans med resterande ingredienser i en shaker och skaka ordentligt. Häll upp i glas.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Gött!!

2015-02-27 @ 18:05:25
Postat av: Desiree

Låter gott med äppeltinin. Men ännu godare lät faktiskt chokladcremen nedan. Helt perfekt efterrätt. Jag håller helt med dig annars om att glass är väldens bästa och godaste efterrätt annars. Men en sådan här liten sak som inte är allt för sötsliskig utan också ha lite inslag av knaprigt och salt låter helt perfekt. Ska spara recpetet till nästa gång vi har gäster. Bra med en efterrätt som man också kan förbereda och ha klar stående i kylen i förväg.
Trevlig helg

2015-02-27 @ 20:58:46
Postat av: Hanna

Fräscht och gott! Hoppas ni hade en fin helg i Sthlm! Kram

Svar: Det hade vi verkligen! Kram!
Charlotta Ljungblad

2015-03-02 @ 17:07:12
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Mårtenssons kök

Appeltinis, det känns som det är lite inne just nu. Vi hör det i alla fall väldigt ofta på amerikanska tvprogram:) Gott låter det, inne eller inte, och frågan är om inte den sista skvätten äppelvodka ska få stå till tjänst till en lite tini till helgen.

2015-03-10 @ 21:16:13
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0