Vegetarisk bolognese
Förr i tiden åt vi pasta bolognese var och varannan dag, men så hände det oundvikliga - Vi Jag tröttnade. Sedan dess har den här rätten legat i skamvrån, fram tills några veckor sedan när jag fick feeling. Och oj, vad gott det här blev! Välkommen tillbaka, bolognesen. Allt är förlåtet.

Krydda kan man ju göra lite som man vill men i min bolognese är det viktigaste i kryddväg SVARTPEPPAR. Och salt, såklart.
Vegetarisk bolognese
2 portioner + matlåda
300 g sojafärs
(olivolja att steka i)
1 stor gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finriven
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1 dl rött vin
3 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche 34%
salt, nymald svartpeppar
1 gnutta ingefära
oregano
chiliflakes
(rivna morötter till servering)
Stek lök och vitlök i lite olivolja tills bitarna har blivit mjuka och genomskinliga. Blanda i färsen och rör runt. Stek i några minuter och häll sedan på vin, krossade tomater, vatten, tomatpuré och crème fraiche. Låt koka in i minst en kvart men helst lite längre än så. Smaka av med salt, nymald svartpeppar, mald ingefära, oregano och chiliflakes. Servera med rivna morötter och ett berg riven parmesanost.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ann-Louise
Vad lustigt! Igår lagade jag spaghetti bolognese för första gången på över 10 år till Vera och Allan. Vera har tjatat om det i evigheter och igår slog jag till med ett gammalt recept och där jag använde mig av quornfärs och hade även i en massa rivna morötter i såsen. Herre min gud vad ungarna vräkte i sig. Go bolognese! :)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Anonym
Hej! Är i pastans hemland och närmare bestämt i Rom. Om jag nu skulle fråga dig vilken restaurang du skulle välja, i Rom, för att avnjuta en nyårsmiddag på, vilken skulle du själv välja?
Mvh
Håkan
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback