Loktårtan

Jag kommer aldrig bli en tårtbakare. Jag är slarvig, har lite tålamåd och tycker inte heller det är speciellt roligt, om jag ska vara ärlig. Tur då att jag har en mamma som bakar en ljuvligt god rulltårta som med vispad grädde och andra attiraljer blev en loktårta som vi bjöd på när vi hade ettårskalas för Clara. Tänkte just skriva att det inte är den finaste tårtan i hela världen men vet ni vad? Det är det, banne mig. Heja!
 
 
Precis en sådan här loktårta brukade jag få när jag var liten och fyllde år så det var hög nostalgifaktor när vi serverade den här på kalaset igår! 
 
En enkel loktårta
ungefär 10 bitar
 
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
2 dl sylt
 
3 dl vispad grädde
ballerinakex till hjul
marshmallows till skorstenar
 
Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker till rulltårtan. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan mjölken och blanda ordentligt. Grädda kakan i en smord långpanna i ungefär 5 minuter ganska högt upp i ugnen. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper. Bred på sylt och rulla sedan ihop kakan från långsidan. Låt svalna och vispa grädden. Skär en liten kakbit som du kan ha till skorsten. Skär rulltårtan i två bitar om du vill ha släp och lägg den lilla rulltårtebiten på den främre biten så du får en skorsten. Bred på grädden så att allt blir täckt och garnera sedan med ballerinakex och marshmallows. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sara

Grattis på ettårsdagen, Clara! Så fort det går :)

Svar: TACK!
Charlotta Ljungblad

2015-12-08 @ 21:46:33
URL: http://vardag.nu
Postat av: Anonym

Grattis till vår lilla ettåring Clara. Jag tycker också att detta är en klassiker som alla våra barn haft på sina kalas.kramar Mormor.

2015-12-11 @ 00:06:05
Postat av: Margareta Hemert

Grattis vår lilla solstråle. Kram Mormor o Morfar!

Svar: Tack hälsar Claran! :=)
Charlotta Ljungblad

2015-12-11 @ 00:08:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0