Baklängesmatsedeln v49

Puh, vilken vecka alltså. Julbord i måndags, middag ute i tisdags och MBT med tema jul i torsdags. För att kompensera tänker jag vara hemma typ varje dag nästa vecka. Längtar redan. Såhär gick det för oss i matväg första veckan i december:
 
I måndags var jag på julbord med jobbet. Jag är i ärlighetens namn inte speciellt förtjust i julbord pga noll vegetariska alternativ och den här gången var inget undantag. Jag fick fylla tallriken med svampomelett, potatissallad och picklade grönsaker. Nåväl, bristen på vegetarisk mat vägdes upp av fint sällskap!
 
I tisdags träffade jag några kompisar för att äta middag på en italiensk restaurang på Magasinsgatan. Sällskapet var förstklassigt men maten - meh. En ganska tråkig ostbricka och en ganska tråkig caprese. Proseccon däremot var riktigt god!
 
I onsdags åt vi tortellini med en mild tomatsås som vi blandade med en klick crème fraiche. Toppade gjorde vi med parmesanost, såklart. 
 
 
I torsdags hade vi MBT med tema jul hemma hos oss och som vanligt var det så sjukt mycket god mat som dukades upp! Vi åt karelska piroger med äggsmör (!!!) som Karin hade direkimporterat från Finland, vi drack vin chaud och åt Ottolenghi-coleslaw som Johanna hade gjort, Beata hade med sig en grönkålspaj med fetaost, Rebecka hade rullat saffransfalafel och mitt bidrag var min nya favoritsallad med fänkål, morot och blodgrape. Till efterrätt festade vi till det med en äppelkräm som Pernilla hade med sig.
 
I fredags åkte vi mot Skåne för att fira förnyårshelg tillsammans med våra Malmövänner. När vi kom ner hade de lagat gnocchi med världshistoriens godaste ratatouille. Det här ska vi göra hemma snarast!
 
 
I lördags var det förnyårsafton och vi åt ungefär hur mycket mat som helst. Mitt bidrag var en Västerbotten Royal med tångrom och finhackad rödlök. De andra bjöd på bland annat oxkind och tryffelpolenta (svamp för mig!) till ingefärskokta päron med kokosgrädde och en herrans massa andra saker. Återkommer med recept!
 
Idag är det söndag och till middag har vi ätit burritos med limeris, paprika, lök, picklad rödkål och guacamole. Hurra!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons Kök

Ja fy tusan, snacka icke om denna tiden innan jul... det är knappast så vi hinner med att andas känns det som! H jobbar som bara den och på Ankis jobb är det det ena efter det andra som ska firas, pysslas och mötas. Men snart är det tid att andas ut!
Känns som att slutet på din matvecka verkligen kompenserade för starten på den, den där förnyårsaftonen låter alla tiders god!

Ha en fin, och lugn, vecka,
KRAMAR

Svar: Ja, det gjorde den sannerligen! Tur det, haha. Hoppas även ni får en fin och lugn vecka! Kram!
Charlotta Ljungblad

2015-12-07 @ 21:30:54
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Catherine

Vi provade din daal förra veckan och den fick tummen upp av samtliga i familjen. Kul!

Svar: Vad kul! Hurra!
Charlotta Ljungblad

2015-12-08 @ 21:52:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0