Au revoir, 2015

2015 lider mot sitt slut och i enlighet med traditionen krävs en sammanfattning modell mindre från eder Matrepublikan. Det här året har för övrigt passerat i fast forward. Var det inte mars typ... igår?
 
2015 = Yotam Ottolenghi-frenzy!
 
Matåret 2015, hur har det varit?
Det har varit GRYMT. Jag har bakat mer bröd än någonsin, provat massvis med nya saker och upptäckt min nya, stora favorit Yotam Ottolenghi. mycket gott vi lagat från hans kokböcker det här året!
 
Hur gick det med ditt nyårslöfte från förra året? Blev det några huevos?
Ja, OM det blev. Vi gjorde helt galet goda huevos rancheros någon gång i somras, minst lika goda som de vi brukar äta på Life Café (kolla in receptet här). Bästa frukosten någonsin, tror jag.
 
Hur gick det med bloggandet då?
Jag tycker det har gått utmärkt, måste jag säga. Trots (säkert välmenande) kommentarer om att det inte kommer bli något bloggande nu när vi har ett litet barn, för har man barn har man ingen tid sägs det. Vilket jag inte alls känner igen mig i, om jag ska vara ärlig. Dock kommer jag alltid komma ihåg 2015 som året då matbloggosfären typ... dog. Hejdå, bloggar. Hej, Instagram! Funkar säkert för vissa men inte för mig så den här bloggen hänger kvar, kan jag meddela. Med det sagt behöver jag hitta ett nytt gäng inspirerande matbloggar att följa - tips, tack! 
 
Lycka på en tallrik. Vatten, juli 2015.
 
Har ni varit ute på krogen något, då?
Nja, sådär. I somras packade vi i och för sig ner Clara i vagnen och hängde på uteserveringar var och varannan kväll men någon fine dining har det inte direkt blivit. Finaste restaurangupplevelsen får nog dock bli lunchen på Vatten. Vilken underbar dag det var. 
 
Bästa minnet från det här året?
Oj. Jag vet inte. Kanske vår resa till Alex och Adam i USA? Gud, vad jag längtar dit. Förutom det måste jag säga att hösten i Göteborg var helt otroligt fin. Jag promenerade i Trädgårdsföreningen typ varje dag.
 
Några resor inplanerade till nästa år?
Eh, ja... Kanske en sväng till Berlin i vår, förhoppningsvis en tur till Frankrike i sommar och någonstans på hösten ska vi försöka trycka in ett besök hos Alex och Adam i Pennsylvania och/eller Brooklyn.
 
Chillaroo modell mindre.

Årets skörd! 
 
Några matrelaterade planer för nästa år?
Jag ska fortsätta med ambitionen att baka allt vårt bröd själv (knäckebröd undantaget). Jag ska dessutom börja använda mina kokböcker lite mer, och jag ska bli bättre på att planera!
 
Vad kul! Gott nytt år då! 
Tack! Och gott nytt år till alla er som tittar in här! Vi ses 2016!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: ISA

så roligt med alla som kör årssummeringar såhär ;)

Svar: Kul! :=)
Charlotta Ljungblad

2015-12-29 @ 22:41:45
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: Desiree

Gott Nytt Ar Charlotta.
Kramar Desiree

Svar: Tack detsamma, kära du! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2015-12-30 @ 10:40:14
Postat av: Anonym

Gott nytt år! Mycket matinspiration från din blogg under året som gott - tack 😘

Svar: Tack, vad göllig du är!
Charlotta Ljungblad

2015-12-30 @ 22:55:47
Postat av: Anna i Jämtland

Gott nytt år till dig med! Tack för det här året!

2015-12-31 @ 08:15:57
Postat av: Mårtenssons kök

Gillar din sammanfattning lika mycket varje år, det är så härligt att läsa din intervju med dej själv. Kan inte mer än hålla med dej vad gäller matbloggarnas utdöende och vi tycker att du verkligen sätter rätt ord på hur det känns. Det är lite sorgligt och tråkigt (ja mycket faktiskt!) men vi er inte heller upp, hur lätt är det att leta recept på instagram liksom?! :)

Ha ett alla tiders gott avslut på 2015, kära du och ett riktigt GOTT NYTT år till dej och de dina.
Stora KRAMEN

Svar: Men åh, visst är det sorgligt? Alla ens favoritbloggar bara försvinner, buhuuu!
Charlotta Ljungblad

2015-12-31 @ 09:36:00
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Hanna

Härlig sammanfattning av året!

Ja, bloggkommentarerna har ju typ sinat, men trafiken finns kvar så hoppas att det vänder igen. Instagram i all ära, men tycker det mer är ett komplement till bloggen än istället-för.

Kram

Svar: Ja, det hoppas jag med att det gör! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2016-01-19 @ 18:41:53
URL: http://www.matarkivet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0