Tjocka vinbärsplättar

I den här familjen äter vi ganska ofta pannkakor. Helst som middag med en kall avokadoröra som fyllning men ibland även till frukost. Då föredrar Calle den tunna, tunna varianten med pressad citron och socker som topping men jag vill helst ha tjocka plättar med bär i smeten.
 
 
För några dagar sedan åkte några av vinbären vi plockande på landet ner i en pannkakssmet och det blev så l-ö-j-l-i-g-t gott. Måste provas.
 
Tjocka vinbärsplättar
2 hungriga, 4 mindre hungriga

1 ekologiskt ägg
2,5 dl filmjölk
2,5 dl siktat dinkelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk socker
0,5 tsk salt
30 g smält smör
1,5 dl svarta vinbär - helst frusna

Smält smöret och låt svalna. Vispa upp ägget, häll i filen och vispa lite till. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke och vänd sedan ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och de frusna vinbären. Klicka i smet i plättjärnet och stek någon minut på varje sida tills plättarna är gyllenbruna på båda sidorna. Servera med lite socker eller lönnsirap.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Fani

Åh så fina och goda de såg ut! Så gott med vinbär med ju, älskart :)

2015-08-08 @ 14:15:43
URL: http://jetbluejet.blogg.se
Postat av: Jasmine

Mumsigt :)

2015-08-08 @ 14:29:01
URL: http://megafistairpumprave.blogg.se/
Postat av: sofie

Plättar och pannkakor äter vi ofta. Ugnspannkaka varierar vi med frukt eller skinka i. Enkelt, mättande och gott. Blåbärsplättar har jag gjort men svarta vinbär är ju inte fy skam. Vi har en buske här på gården som vi brukar gå och norpa på.

Svar: Ugnspannkaka gör vi typ aldrig, det ska jag komma ihåg att göra snart!
Charlotta Ljungblad

2015-08-09 @ 20:58:38
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Therese

Hittade en svartvinbärsbuske vid stugan vi har denna veckan. Morgonens frukost blev en succé med Svartvinbärspannkakor 😁 kram

Svar: Hurra! De är ju SÅ goda!
Charlotta Ljungblad

2015-08-11 @ 11:49:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0