Svampquesadillas

Idag är det fredag, solen skiner och jag ska snart blanda till en bringare med Bloody Marys som vi ska dricka senare ikväll. Life's good. 
 
 
Hade det inte varit för att vi har ett gäng salladslökar, några gamla jordnötter och en bit tofu hemma som ska bli pad thai hade vi antagligen ätit svampquesadillas ikväll. När man gör quesadillasen på majstortillas och dessutom steker dem i olja blir de sådär frasiga och goda. Om du inte har chili hemma kan du stänka över lite stark sås innan du lägger ihop tortillaskalen. Äsch, gör det även om du har chili hemma förresten, lite extra stark sås på toppen skadar aldrig.
 
Svampquesadillas
2 portioner
 
8 majstortillas
2 dl stark ost, riven
400 g svamp, kanske lite till
1 röd chili, finhackad
1 kruka koriander, grovt hackad
olja att steka i
 
Rensa svampen och dela i mindre bitar. Stek i en torr stekpanna tills all vätska försvunnit. Ta ett tortillaskal, lägg på ett ordentligt lager med riven ost. Lägg på ett lager svamp, lite chili och koriander. Värm olja i en stekpanna, lägg i quesadillan och stek någon minut på varje sida. Håll koll, det kan gå fort! Ät quesadillasen med en stor sallad och en salsa.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Äääälskar quesadiillas :):):)

Svar: Jag med!
Charlotta Ljungblad

2015-08-22 @ 11:20:03
Postat av: Mårtenssons Kök

Men Bloody Mary, hur länge sen är inte det hon var på besök hos oss... alldeles för länge sedan, när vi funderar på det! Baske oss om vi inte tar och skriver in det på matsedeln till nästa helg:) Tackar för påminnelsen!
Ha det gött i veckan,
kramar

Svar: JA! Bloody Mary är officiellt min favoritdrink all time! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2015-08-23 @ 20:02:16
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0