Grön bönsallad
Jag har sagt det innan och måste nog säga det igen. Yotam Ottolenghi är ett geni när det kommer till vegetarisk mat. I helgen hade vi Ottolenghi-fest-deluxe (den andra i ordningen!) tillsammans med Johan, Johannah och Markus och då gjorde vi bland annat den här gröna bönsalladen. Hello hello, salladshimlen!

Den blir precis lika god dagen efter kan jag meddela! Vill ni laga andra Ottolenghirätter tycker jag ni borde prova den karamelliserade fänkålen, de fyllda lökarna eller - min personliga favorit - svartpeppartofun.
Grön bönsallad
4 portioner
250 g brytbönor, ansade
250 g sockerärtor, ansade
250 g gröna ärtor (vi använde frysta)
2 tsk korianderfrön, grovt stötta i mortel
1 tsk senapsfrön
3 msk olivolja
1 tsk (svarta) spiskumminfrön
0,5 liten rödlök, fint hackad
1 mild, röd chili, fint tärnad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 citron, skalet
2 msk hackad färsk dragon
grovt havssalt
Fyll en kastrull med kallt vatten och koka upp. Blanchera brytbönorna i 4 minuter, lyft dem ur kastrullen och lägg omedelbart i kallt vatten. Låt rinna av och torka sedan av lite lätt. Koka upp nytt vatten och blanchera sockerärtorna i 1 minut, lägg i kallt vatten och låt sedan rinna av och torka av lite lätt. Använd samma vatten och blanchera ärtorna i 20 sekunder. Skölj i kallt vatten, låt rinna av och torka av. Blanda bönorna och ärtorna i en stor skål. Lägg korianderfrön, senapsfrön och olja i en kastrull och hetta upp. När fröna börjar poppa, häll innehållet på bönorna och ärtorna. Blanda och tillsätt spiskumminfrön, rödlök, chili, vitlök, citronskal och dragon. Blanda ordentligt och smaka av med salt.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: angelicasvarld.blogg.se
Men så smarrigt!!
Postat av: Jasmine
Lät himla gott :)
Postat av: Ann-Louise
Hur har jag kunnat missa det receptet?! Låter och ser helt ljuvligt ut. Frågan är om jag hinner laga det nu inför morgondagens lunchlåda...
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Kim
Cheeezus! Snyggt! (Springer till bokhandeln).
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Desiree
Mums sa gott och frascht detta ser ut.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Mårtenssons kök
Du, den snor vi rakt upp och ner! Tackelitack:)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback