Apelsingranola

1 dl hela linfrön
1 dl dinkelpuffar
2 dl dinkelgryn
2 dl fiberhavregryn
1 dl grovt hackade hasselnötter
3 msk smält kokosolja
Ställer limpan rakt upp med snittytan ner på en träskärbräda! Absolut ingen plastpåse involverat.
Äggröra!! Går att variera i det oändliga men godast är det med ost såklart.
jag har fått världens hang up på granola, gör minst en sats i veckan. mmmm.
vi äter smoothie till frukost, varje dag. eller, varje vardag. på helgerna brukar jag äta yoghurt med granola eller mannagrynsgröt.
Idag åt jag banansmoothie med havregryn, kanel och kardemumma till frulle. Gott!
det där var jag!
Blanda två ägg, 4 msk havrekli och 4 msk kvarg (créme fraiche/yoghurt). Stek som pannkaka i lite olja (kokosolja blir gott!). Ät med lite blåbär eller hallon, ett äpple eller vad du råkar ha hemma. Variera med att pudra över exempelvis kakao, kanel eller kardemumma. Busenkelt, mättande och gott!
Eh och det sista om pannkakan var jag!
Åh ja, det där med frukost är vi så tradiga med, i alla fall vardagsfrukostarna. Då kör frun med granola och yoghurt och herrn med mackor av grovaste grova fröfullproppade bröd. Men på helgen, då släpper vi loss och går all in:) Äggröra, kokt ägg, smoothie, bullar med all världens pålägg, frukter och grönt. You name it:)
Apelsingranola gillas dock, och har du inte testat så kan vi tipsa om att ha äppeljuice och kanel tillsammans med kardemumma, yummi!
Kramar