Apelsingranola

Jag behöver ny frukostinspiration. Tips, tack! De senaste 300 åren månaderna har jag ätit knäckebröd och fil och visst är det gott, men jag måste komma på något nytt. Här om dagen bakade jag ett ljust bröd som blev himla bra och så men bröd är ju liksom alltid godast samma dag som det bakas tycker jag. Hur brukar ni förresten förvara era bröd så att skorpan håller sig hård och innanmätet mjukt?
 
 
Ny granola har jag i alla fall testat och den blev toppen! Kan inte påstå att apelsinsmaken blev sådär hysteriskt framträdande dock så nästa gång ska jag nog ta i lite mer pressad apelsin. 
 
Apelsingranola
1 plåt
 
1 dl krossade linfrö
1 dl hela linfrön
1 dl dinkelpuffar
2 dl dinkelgryn
2 dl fiberhavregryn
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl kokosflingor
1 apelsin, rivet skal från halva och pressad saft från hela
3 msk smält kokosolja
lite honung att ringla över
 
Sätt ugnen på 175°. Blanda gryn, puffar och nötter (EJ kokosflingorna för de är lätta att bränna. Tro mig.) på en bakplåtspappersklädd plåt. Blanda i det rivna apelsinskalet, saften och olja och ringla över honung. Rör ordentligt. Rosta mitt i ugnen på övervärme och låt granolan stå inne i 30-45 minuter. Rör runt ofta så att det inte bränns vid. Låt svalna, blanda i kokosflingorna och häll upp i en burk med tätslutande lock. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sol

Ställer limpan rakt upp med snittytan ner på en träskärbräda! Absolut ingen plastpåse involverat.

Svar: TACK för tipset! Plastpåsen omedelbart bortplockad!
Charlotta Ljungblad

2015-08-13 @ 09:44:21
Postat av: Lisen

Äggröra!! Går att variera i det oändliga men godast är det med ost såklart.

Svar: Tack för tipset!
Charlotta Ljungblad

2015-08-13 @ 23:19:01
Postat av: Pernilla

jag har fått världens hang up på granola, gör minst en sats i veckan. mmmm.
vi äter smoothie till frukost, varje dag. eller, varje vardag. på helgerna brukar jag äta yoghurt med granola eller mannagrynsgröt.

Svar: JAG MED!!! Gör med apeslin just nu, mmmmm.
Charlotta Ljungblad

2015-08-14 @ 04:51:11
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Anonym

Idag åt jag banansmoothie med havregryn, kanel och kardemumma till frulle. Gott!

Svar: Åhh, smotthie funkar alltid! Mycket gott!
Charlotta Ljungblad

2015-08-14 @ 11:42:53
Postat av: Sara på Vardag.nu

det där var jag!

2015-08-14 @ 11:43:18
URL: http://Vardag.nu
Postat av: Anonym

Blanda två ägg, 4 msk havrekli och 4 msk kvarg (créme fraiche/yoghurt). Stek som pannkaka i lite olja (kokosolja blir gott!). Ät med lite blåbär eller hallon, ett äpple eller vad du råkar ha hemma. Variera med att pudra över exempelvis kakao, kanel eller kardemumma. Busenkelt, mättande och gott!

Svar: TACK för tipset, kompis! Låter supergott!
Charlotta Ljungblad

2015-08-15 @ 19:47:05
Postat av: Edith

Eh och det sista om pannkakan var jag!

2015-08-15 @ 19:47:37
Postat av: Mårtenssons Kök

Åh ja, det där med frukost är vi så tradiga med, i alla fall vardagsfrukostarna. Då kör frun med granola och yoghurt och herrn med mackor av grovaste grova fröfullproppade bröd. Men på helgen, då släpper vi loss och går all in:) Äggröra, kokt ägg, smoothie, bullar med all världens pålägg, frukter och grönt. You name it:)
Apelsingranola gillas dock, och har du inte testat så kan vi tipsa om att ha äppeljuice och kanel tillsammans med kardemumma, yummi!
Kramar

2015-08-17 @ 21:29:59
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0